Den Grundlæggende Maritime Uddannelse, ubefaren og befaren
Med den Grundlæggende Maritime Uddannelse, også kendt som Skibsassistent, er du den praktiske medarbejder om bord på skibet, og du kan varetage mange forskellige opgaver. Du kan holde vagt på broen, arbejde på dækket eller nede i maskinrummet, hvor motorerne dagligt skal vedligeholdes. Du er også med til at fortøje skibet, håndtere kranen om bord og losse i havnen, udføre almindelige vedligeholdelsesopgaver rundt omkring på skibet eller hjælpe med rengøring og madlavning.

Den Grundlæggende Maritime Uddannelse giver dig desuden adgang til en lang række uddannelser i Det Blå Danmark, herunder Skibsfører, Skibsmaskinist, Kyst- eller Sætteskipper, Maskinmester m.fl.

Den Grundlæggende Maritime Uddannelse/ Skibsassistent er opbygget af tre dele

1. ”Indledende emner” på 20 uger – Ubefaren Skibsassistent

  • Hvis du har et svendebrev inden for jern og metal, kan du tage uddannelsen på kun 10 uger. Læs mere om denne del under ”kursus for personer med svendebrev”.
  • Er du fisker med blåt bevis kan du opkvalificere dig til ubefaren skibsassistent, læs mere om det under ”forberedelseskursus for fiskere”

2. Praktik til søs – optjening af 12 måneders effektiv sejltid

3. ”Afsluttende emner” på 20 uger – Befaren Skibsassistent

Hvis du har et svendebrev inden for jern og metal, kan du tage uddannelsen på kun 10 uger. Læs mere om denne del under ”Kursus for personer med svendebrev”.

 

Er du fisker med blåt bevis kan du opkvalificere dig til ubefaren skibsassistent, læs mere om det under ”forberedelseskursus for fiskere”

Obs: Hvis du har gennemført grundkursus til skibsassistent (Indledende emner – ubefaren skibsassistent) før januar 2018 og skal på afslutningskursus, skal du finde "Afslutningskursus for skibsassistenter" i menuen til venstre.