Hvad laver en skibsassistent?

Som skibsassistent er du den praktiske medarbejder om bord på skibet, og du kan varetage mange forskellige opgaver. Du kan være en del af vagten på broen, arbejde på dækket eller nede i maskinrummet, hvor motorerne dagligt skal vedligeholdes. Du er også med til at fortøje skibet, håndtere kranen om bord og losse i havnen, udføre almindelige vedligeholdelsesopgaver rundt omkring på skibet eller hjælpe med rengøring og madlavning.

Den Grundlæggende Maritime Uddannelse er opbygget af tre dele, hvor uddannelsen til ubefaren skibsassistent på 20 uger er den indledende del. Her får man på de 20 uger af uddannelsen alle de kurser der skal til for at starte sin karriere til søs. Uddannelsen kan tages på land eller til søs på Skoleskibet DANMARK eller som en kombi af begge. Herefter skal du i praktik til søs og optjene fartstid (sejltid), inden du afslutter uddannelsen med 20 uger på skole (befaren skibsassistent). Du kan også vælge at afslutte uddannelsen med uddannelsen til kystskipper.

Har du et svendebrev inden for jern og metal kan du tage uddannelsen på kun 10 uger, se skibsassistent med svendebrev.

Den Grundlæggende Maritime Uddannelse giver dig desuden adgang til en lang række uddannelser i Det Blå Danmark, herunder skibsfører, skibsmaskinist, kystskipper, sætteskipper, maskinmester m.fl.

Ubefaren_skibsassistent_lille

Indledende emner – 20 uger

Ubefaren skibsassistent

Er du 17½ år og har gennemført minimum 9. klasses afgangseksamen, kan du søge ind på uddannelsen til ubefaren skibsassistent.

Befaren_skibsassistent_lille

Afsluttende emner – 20 uger

Befaren skibsassistent

Har du gennemført skoleforløbet til ubefaren skibsassistent og optjent 12 måneders sejltid, kan du læse videre til befaren skibsassistent

Skibsassistent_svendebrev_lille

Med svendebrev – 10 uger

Skibsassistent med svendebrev

Har du et svendebrev kan du tage uddannelsen til skibsassistent på kun 10 uger. Herefter kræves der 12 måneders sejltid for at blive befaren skibsassistent.

Har du sejlet som fisker eller har du sejltid fra søværnet?

Hvis du har sejlet som fisker, matros, motormand eller har sejltid/maritim uddannelse fra søværnet, kan du få lavet en realkompetencevurdering med henblik på at blive optaget og eventuelt få merit for dele af uddannelsen.

Med realkompetencevurdering vurderer vi dine samlede kompetencer, både skole- og erhvervserfaring.

Kragholmen_luftfoto

Bo på skolen mens du læser

Mens du læser til skibsassistent på MARTEC, kan du bo på vores skolehjem. Her er der fitnessrum, billard, pool, masser af plads til aktiviteter og Palmestranden lige uden for døren. Glæd dig til lækker mad fra køkkenet hver dag.

Studiemiljo_KRH

Studiemiljø på MARTEC

På MARTEC Kragholmen bor de studerende sammen, som på en efterskole. Der er tæt kontakt mellem elever og lærere. Du får venner for livet, og der er hver dag planlagt forskellige aktiviteter efter undervisningen, så du får en aktiv fritid.

skibsassistent_skoleskibet

Skoleskibet DANMARK

Er du mellem 17-23 år og har du ikke tidligere påbegyndt eller gennemført en maritim uddannelse, kan du søge ind på Skoleskibet DANMARK.

Video-rundvisning på skolen

Kom med på en guidet tur rundt på skolen. Hør studerende fortælle, hvordan det er at gå på MARTEC, og hvordan teori og praksis går hånd i hånd på uddannelserne.

Frhavn-studieby

Frederikshavn som studieby

Er du til mountain biking, vandreture, vandsport, fodbold, håndbold eller ishockey? Der er masser af sportsklubber at vælge mellem samt en af Danmarks længste gågader.