Studiemilijø

MARTEC Kragholmen - Frederikshavn

Studiemiljø - Fællesskab og nært miljø

MARTECs ungdoms- og grundlæggende maritime uddannelser er placeret på MARTEC Kragholmen – den tidligere Frederikshavn Søfartsskole. Søfartsskolen blev etableret i 1949 på en stor, skøn grund kun nogle få meter fra Kattegat, og elevfløjen blev oprindeligt bygget i 1938 som turisthotel. Siden er skolen løbende blevet moderniseriet, så den i dag fremstår som en lys og moderne skole med lækre undervisningsfaciliteter og værksteder.

På Kragholmen finder du blandt andet vores store udendørs træningsområde, som også benyttes af vores kursusafdeling MARTEC Training Center, en værkstedsskole og en masse lækre faciliteter til fritidsaktiviteter.

På vores store træningsområde er der etableret brandøvelsesfaciliteter til grundlæggende brandøvelser og øvelser i røgfyldte rum. Med kranerne laves der kranøvelser med vores mange remedier til træning i løft- og anhugnings teknikker, samt arrangementer til øvelse i surring og afladning. Der er også etableret indendørsfaciliteter til højderedning, maritim og offshore sikkerhedstræning på området.

Værkstedsskolen indeholder udstyr indenfor spåntagende bearbejdning af metalemner (drejning – fræsning), termisk sammenføjning (svejsning - lodning), motormontage, hydraulik osv.

Som studerende på MARTEC kan du frit træne i vores fitness-rum og crossfit-område på MARTEC Kragholmen. På MARTEC Kragholmen er der desuden billard- og dartrum, bordtennis, gymnastiksal, musiklokale og masser af plads til udendørs aktiviteter og ikke mindst stranden lige uden for døren.

På MARTEC Kragholmen forbyder alkoholpolitikken al indtagelse af alkohol på skolens område.

Studiemiljø-Hånbækvej-2022-(14)

Uddannelser på MARTEC Kragholem

KRH-havn

Tæt tilknytning til havnen

En del af undervisningen på MARTEC Kragholmen foregår på vores område ved havnen, hvor der trænes i søsikkerhed, søredning og sejlads. Vi har egen fritfaldsbåd, åbne og lukkede redningsbåde, Fast Rescue Boat, MOB både og flere typer af redningsflåder. Desuden er der teorilokaler med omklædningsfaciliteter.

KRH-skolehjem

Skolehjem og Coach Corner

På MARTEC Kragholmen finder du også vores skolehjem, som er bopæl for studerende på skibsassistentuddannelserne, Skoleskibet DANMARK og Maritim Student HF & STX.

lektiehjaelp

Lektiehjælp

Efter behov arrangeres der forskellige former for lektiehjælp på MARTEC, fx åbne lektiecafeer. Du er også altid velkommen til at få en snak med en af dine undervisere om eventuelle udfordringer og opgaver på studiet.

sport-fritid

Sport og fritid

Som studerende har du mulighed for at låne MARTECs faciliteter til sports- og fritidsaktiviteter. På MARTEC Kragholmen er der både fitness-rum, crossfit-område og efter aftale kan du også låne gymnastiksalen til sport.

billetter

Rabat på billetter

Hos studieadministrationen på MARTEC kan du købe billetter med rabat til Frederikshavn Svømmehal. Hold øje med vores infoskærme på skolerne, hvor vi deler andre relevante tilbud til vores studerende.

Frhavn-studieby

Frederikshavn som studieby

Er du til mountain biking, vandreture, vandsport, fodbold, håndbold eller ishockey er der masser af etablerede sportsklubber samt en af Danmarks længste gågader.