Adgangskrav

På maskinmesteruddannelsen på MARTEC mødes studerende med mange forskellige baggrunde. Uanset om du har et svendebrev (EUD), en studenterhue, en kombination af de to (EUX) eller flere års erhvervserfaring, er der en plads til dig på studiet.

På modellen herunder kan du få et hurtigt overblik over, hvordan din uddannelse vil se ud, alt efter hvilken baggrund du har. Under modellen kan du finde svar på præcis hvordan du er stillet med din baggrund.

mm-infografik

Har du et svendebrev eller erhvervserfaring?
Se her hvordan du starter på maskinmesteruddannelsen.

Har du gennemført en erhvervsuddannelse af minimum 3 års varighed, opfylder du betingelserne for at søge om optagelse. Nogle erhvervsuddannelser er mere relevante for uddannelsen end andre, og derfor er der defineret en liste over erhvervsuddannelser, som er særligt relevante og som fritager dig for de første tre semestre. På linket nedenfor kan du se listen over relevante erhvervsuddannelser.

Selvom din erhvervsuddannelse fremgår af listen, vil du typisk have brug for at læse op på en række relevante, teoretiske fag. Du skal have bestået to af nedenstående fag på mindst B-niveau og to fag på mindst C-niveau:

  • Dansk
  • Engelsk
  • Matematik
  • Fysik eller kemi

Du kan tage fagene på et 6 måneders adgangskursus på MARTEC. Når du har  gennemført adgangskurset, kan du typisk optages på uddannelsens 4. semester.

Se listen over meritgivende erhvervsuddannelser - klik her.

Læs mere om adgangskurset - klik her.

Har du en anden erhvervsuddannelse end dem, der giver fuld fritagelse for de første tre semestre, kan du også optages, men skal gennemføre hele eller dele af værkstedsskolen samt adgangskursus. Kontakt eventuelt en af vores studievejledere, for at få en snak om dine muligheder for at starte på uddannelsen

Har du en studentereksamen (HTX, STX, HHX eller HF), men ingen relevant, håndværksmæssig baggrund, kan du optages direkte på uddannelsens 1. semester (værkstedsskolen).

Inden du starter på 1. semester, er det en god idé, at du genopfrisker dine færdigheder i matematik og fysik – og gerne på et niveau, der svarer til B-niveau i gymnasiet.

Kontakt eventuelt vores studievejledning, for at få en snak om dine muligheder for at starte på uddannelsen.

Har du både har en gymnasial uddannelse og en relevant håndværksmæssig uddannelse (fx EUX) kan du starte direkte på 4. semester og således få merit for både værkstedsskolen og adgangskurset.

Næste studiestart

14. august 2023

Ansøgningsfrist 7. august

Adgangskursus på MARTEC

Adgangskursus

Har du svendebrev eller nogle års relevant erhvervserfaring, men mangler de boglige kvalifikationer for at opfylde adgangskravet til maskinmester-uddannelsen, kan du opkvalificere dig med et adgangskursus på MARTEC.

Værkstedsskolen

Værkstedsskole og projekt

Har du en gymnasial uddannelse (HTX, HHX, STX el.lign.) skal du starte uddannelsen med et 9 måneders værkstedsskoleforløb. Her lærer du de håndværksmæssige færdigheder, der er relevante for en maskinmester.