MM_studiestart

Maskinmester – professionsbachelor

Kære kommende studerende.

På denne side kan du orientere dig om din studiestart, og du kan se vores vejledninger til It’s Learning, office365, Teams, Intranet og Studiekort.

For at blive klar til studiestart, vil vi gerne opfordre dig til, at du allerede nu går i gang med at downloade programmerne og får adgang til vores læringsplatform, It’s Learning.

Vi står selvfølgelig også klar med en hjælpende hånd, når du starter på din uddannelse.

Vi ser frem til at byde dig velkommen til studiet.

 

Uddannelsessted:
MARTEC, Hånbækvej 54, 9900 Frederikshavn

15. august 2022

Bøger og materialer til maskinmesteruddannelsen, adgangskursus, skibsmaskinist:

Bogliste maskinmester, adgangskursus, skibsmaskinist, Skibsfører Bachelor

 

Køb bøgerne her
Link til polyteknisk boghandel

Om Maskinmesterskolens Boghandel
Maskinmesterskolens Boghandel er en butik for lærebøger og undervisningsmateriale til maskinmesterstudiet og el-installatøruddannelsen. Desuden har boghandlen også lærebøger og studiematerialer til adgangskurser for videregående uddannelser. I boghandlen findes desuden relevante studiematerialer samt kopiservice og indbinding.

Maskinmesterskolens Boghandel er en non-profit butik - overskuddet fra salget går til at støtte studiemiljøet.

E-licens hos Dansk Standard
Sådan opretter du din brugerprofil hos Dansk Standard

Diverse hjælpemidler, kontorartikler mv.
Kontoret på MARTEC Hånbækvej forhandler et mindre udvalg af hjælpemidler, herunder formelsamlinger mv. Du kan også købe basale kontorartikler som studieblokke mv.

Arbejdstøj på værkstedet
Ved undervisning i værkstedet skal du benytte hensigtsmæssigt arbejdstøj og sikkerhedssko. Du skal selv indkøbe dette udstyr.

Sikkerhedsudstyr på værkstedet
Det tilstedeværende sikkerhedsudstyr skal anvendes på værkstedet. Sikkerhedssko anvendes altid. Sikkerhedsbriller ved spåntagende bearbejdning, svejsebriller – svejseskærm – div. svejsetøj – hardhat – høreværn – slibeskærm – støvmaske.

Arbejdstøj og sikkerhedsudstyr på havnen og brandøvelser
I forbindelse med sikkerhedsøvelser på havnen og brandøvelser på brandskolen får du behov for at medbringe arbejdstøj og sikkerhedssko. Hvis du ikke selv har et par sikkerhedssko du kan medbringe, råder skolen over forskellige størrelser der kan lånes. Du får yderligere information før du skal på øvelser.

Som studerende hos MARTEC, skal du medbringe din egen bærbare computer med Windows. Apple Mac, iPad, IOS og Android enheder er ikke understøttet, da de applikationer som benyttes i undervisningen kun findes til Windows.
Samtidig stilles der krav til grafikkort og processor afhængig af uddannelsen.

CPU: Minimum 7000 serien af i3, i5 eller i7 (f.eks. i3-7020u, i5-7200u)
RAM: Minimum 8GB
Grafikkort: Et dedikeret grafikkort fra Nvidia Geforce eller AMD Radeon serien.
Harddisk type: SSD
Skærmstørrelse og opløsning stilles der ikke krav til.

Alle studerende skal købe en studiepakke til 500,00 kr, som blandt andet giver adgang til WiFi, AutoCAD Inventor, Office 365, Visio, VPN og Mathcad, så længe man er studerende hos MARTEC.

Ved optagelse på en uddannelse hos MARTEC, vil du 3 dage inden studiestart modtage en velkomst SMS med dit UNI-Login brugernavn og kodeord. Det er derfor vigtigt at du ved optagelse oplyser det rigtige mobilnummer.

Bliv klar til studiestart

forskning

SPS

Du kan søge om Specialpædagogisk Støtte når du er optaget. SPS skal sikre, at studerende med en fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse kan gennemføre en uddannelse på lige fod med andre.

Video-rundvisning på skolen

Kom med på en guidet tur rundt på skolen. Hør studerende fortælle om hvordan det er at gå på MARTEC, og hvordan teori og praksis går hånd i hånd på uddannelserne.

Frhavn-studieby

Frederikshavn som studieby

Er du til mountain biking, vandreture, vandsport, fodbold, håndbold eller ishockey er der masser af etablerede sportsklubber samt en af Danmarks længste gågader.