Skibsfører

Drømmer du om en international karriere på de syv verdenshave? Så bliv skibsfører, kaptajn eller styrmand. Skibsfører uddannelsen er en international lederuddannelse, som du kan bruge både til vands og til lands

Som skibsfører er du eftertragtet på arbejdsmarkedet, og der er mange gode, spændende og velbetalte jobmuligheder i Danmark og globalt. Du kan finde arbejde hos rederier og sejle verden rundt i handelsflåden eller på krydstogtskibe. Du kan også sejle færger i de danske farvande, og uddannelsen giver dig også¨gode muligheder for lederjob på land – fx i det private erhvervsliv, søfartsindustrien, havne- eller rederikontorer eller internationalt.

Er du tiltrukket af at arbejde til søs, kan en karriere som sejlende skibsfører byde på de såkaldte 1/1 ordninger, hvor du reelt set har fri halvdelen af året – fx 6 uger ude / 6 uger hjemme – hvilket betyder masser af fritid med familien.

Som skibsfører må du sejle alle typer skibe overalt i verden og har mulighed for at blive kaptajn, som er den øverst ansvarlige leder om bord på skibet. Et skib fungerer på mange måder som en virksomhed på land, og som skibsfører leder du mandskabet og har ansvaret for planlægningen af sejladsen, sikkerheden om bord, lasten og forskellige administrative opgaver. I havn har du kontakten med de lokale myndigheder og skal bl.a. sikre, at skibet losses og lastes korrekt.

På MARTEC kan du læse til skibsfører på bachelorniveau eller som skibsfører konventionel, hvis du allerede arbejder til søs.

Der er studiestart 2 gange om året på skibsføreruddannelserne – i januar og august.
PB

Skibsfører – professionsbachelor

Har du en gymnasial baggrund (STX, HF, HF Søfart, Maritim Student, HTX eller HHX) kan du læse til skibsfører som professionsbachelor. Det er ikke et krav, at du har fartstid (sejltid) for at starte på uddannelsen.

Skagen

Skibsfører – konventionel

Har du optjent fartstid (sejltid), måske som skibsassistent, kyst- eller sætteskipper, kan du læse videre til konventionel skibsfører på MARTEC Skagen. Det er ikke et krav, at du har en gymnasial uddannelse for at læse til skibsfører konventionel.

Adgangskursus til professionsbachelor-uddannelserne

Har du svendebrev eller nogle års relevant erhvervserfaring men mangler de boglige kvalifikationer for at opfylde adgangskravet til at begynde på bachelor-uddannelsen til maskinmester eller skibsfører, kan du opkvalificere dig med et halvt års adgangskursus på MARTEC.

Når du har bestået adgangskurset kan du begynde direkte på bachelor-uddannelsen.

Til vejledere - topbillede

Realkompetencevurdering

Hvis du har sejlet som fisker eller har du sejltid fra søværnet, kan du få lavet en realkompetencevurdering med henblik på at blive optaget og eventuelt få merit for dele af uddannelsen.
Landingpage_hvad_martec

Hvad er MARTEC

MARTEC er et anerkendt maritimt og polyteknisk uddannelsescenter, som arbejder tæt sammen med erhvervslivet. En uddannelse fra MARTEC er et kvalitetsstempel til din videre karriere.