På de ‘Indledende emner’ foregår al undervisning på MARTEC Kragholmen, hvor du bor på skolehjemmet, mens du læser. På skolen lærer du om håndværksfag samt maskin-, el-lære og maskinvedligehold. Derudover får du undervisning i maritime fag som vagttjeneste, søvejsregler og skibsteknik, maritimt engelsk, arbejdssikkerhed og arbejdsmiljø, brandbekæmpelse, søsikkerhed, førstehjælp, hygiejnekursus for søfarende og grundlæggende tankskibskursus.

På Skolehjemmet på Kragholmen indkvarteres du sammen med en af dine medstuderende i nyistandsatte kamre med eget bad og toilet, samt WIFI. Der er fitnessrum, bordtennis, masser af udendørs plads til aktiviteter og Palmestranden lige udenfor døren. Køkkenet serverer lækker mad hver dag.

Hvis du vil læse videre, skal du først i praktik til søs, hvor du skal opnå 12 måneders sejltid for at kunne komme på skole igen. I menuen til venstre kan du under Karrieremuligheder læse mere om videreuddannelse.

Når ’Indledende emner’ er bestået får du desuden følgende certifikater:

  • STCW A-V/1 Basic Safety Training
  • STCW A-VI/6 Competence for seafarers with designated security duties
  • 2-delt vagtholdsbevis efter STCW A-II/4
  • STCW A-VI/4 Medical first aid
  • Hygiejnecertifikat for søfarende
  • Grundlæggende tankskibsoperationer jf. STCW A-V/1-1 & A-V/1-2

Når du har gennemført og bestået Indlende emner og har fået dit kompetencegivende certifikat er du ubefaren skibsassistent og klar til at komme i praktik til søs, hvis du vil læse videre.

Praktikperioden foregår på et handelsskib. MARTEC er medunderskriver på din praktikaftale, men du skal selv finde et praktiksted. MARTEC hjælper dig gerne med dine ansøgninger om praktikplads, og alt efter hvilken praktikplads du finder, er det et job, der kan bringe dig mange forskellige steder hen i verden.

I løbet af din praktik indgår du blandt andet i brovagten, og du skal også have maskinrumstjeneste.

Din praktikperiode er færdig, når du har optjent 12 måneders effektiv sejltid, som er kravet for at kunne læse videre. Det kan tage op til 2 år at optjene den effektive sejltid, da du imellem sejlperioderne er hjemme på ferie. Du får normalt løn under praktikken, også når du er hjemme.

Hvis du har bestået "Indledende emner" og optjent 12 måneders effektiv sejltid kan du komme ind på "Afsluttende emner", hvor du videreuddanner dig til befaren skibsassistent. Som befaren skibsassistent kan du fx. arbejde på store handelsskibe, der sejler jorden rundt eller på skibsværfter. Jobmulighederne som befaren skibsassistent er gode og lønningerne er høje.