Her nedenunder kan du læse lidt om studielivet som skibsassistent og hvordan det er at bo på skolen

MARTEC ønsker et trygt og sikkert studiemiljø der omkranser den grundlæggende maritime uddannelse. Derfor vælger vi at integrere dannelse og ”gamle dyder”, tilpasset den tid vi lever i, på skolehjemmet. Det er vores hensigt at forberede dig på en udmønstring på et skib. Derfor vil mange af dagens elementer også bære præg af de pligter og rutiner som et skib ledes under. I en verden hvor man dagligt står overfor mange valg, kan det være betryggende at der er systemer der sørger for de basale behov, således man som elev og fremtidig studerende på MARTEC kan hellige sig sit studie. MARTEC har lang erfaring med dette koncept på Skoleskibet DANMARK, og kan derfor se fordelene i dette studiemiljø.

Nedenstående 2 citater er taget fra seneste interne auditrapport fra Skoleskibet DANMARK:

”Jeg oplever skoleskibets pædagogiske værdier som værende understøttende for et hierarkisk åbent læringsmiljø. Hierarkiet er ensbetydende med klare retningslinjer. De klare retningslinjer giver plads til personlig udvikling."

"Underviserne/besætningen er meget dygtige mennesker, der på en pædagogisk måde giver eleverne mulighed for selv at tage ansvar for egne handlinger. Under togtet sker der en kæmpemæssig udvikling både fagligt og mentalt. Jeg har lært rigtigt meget om mig selv, på både godt og ondt, ligesom jeg har lært at tage ansvar for mig selv.”

Holdånd og sammenhold
Hverdagen vil byde på mange udfordringer og en af de ting der er vigtig når man drager om bord på et skib, er at få fællesskabet til at virke. Man kan forvente at påmønstre skibe med flere nationaliteter, få mennesker om bord, og eventuelt mennesker man normalt ikke vil kunne agere med. Den mulighed eksisterer bare ikke på et skib. Man skal samarbejde, og have skibet til at fungere optimalt. Tidligere elev fortæller:

”Som ny elev ombord på skibet, skulle jeg lære at begå mig i en hierarkisk organisation, hvilket er lidt forvirrende i starten. Når det så er sagt, så er det helt klart en fordel, for der er klare retningslinjer og man har ansvar for sig selv. Disciplinen ombord gør, at man udvikler stor selvdisciplin. Man går fra at være én til at være alle. Hvor man før satte sig selv i første række, så er det nu 1. skibet, 2. fællesskabet og 3. sig selv. Det er meget ærefuldt, at være en del af alt dette. Skibets værdier, disciplinen og fællesskabet gør, at man ikke bare kan ”melde sig ud”. Dette er meget karakterudviklende. Det samarbejde og den åbenhed der følger med denne udvikling er en kæmpe gave. Alle vil gerne gøre noget godt for hinanden. Det er en af de smukkeste oplevelser i livet.”

Fritidsaktiviteter
Der vil på skolen være mulighed for adgang til motionsrum, indendørs og udendørs boldspil samt adgang til mange andre fællesfacilliteter. Derudover er der lokalt masser af muligheder for fritidsaktiviteter såfremt man har overskud og lyst til dette. Der vil også løbende blive arrangeret fællesaktiviteter for dig og dine medstuderende.

Da MARTEC også er bekendt med at der er mange udfordringer i dagligdagen i forhold til forsikringer, skattekort, budget over privatøkonomi etc. bliver der løbende arrangeret aktiviteter således de unge elever kan få de bedste muligheder for at stå på egne ben efter endt skoleophold.

Bolig
MARTEC tilbyder et trygt og struktureret skoleophold på vores skolehjem. Du vil som elev blive indkvarteret sammen med en af dine medstuderende på 2-mands værelser med eget bad og toilet, samt WIFI.

Forplejning
Der serveres 3 hovedmåltider om dagen, og 2 kaffepauser. Der er mulighed for adgang til et elevkøkken om aftenen, såfremt du har brug for energi til lektielæsningen.

Rengøring
Eleverne er selv ansvarlige for rengøringen på deres kammer og de tilknyttede fællesarealer. Der vil være en grundig introduktion til redskaber og rengøringsmidler i begyndelsen af opholdet på skolen. Der vil være ugentlige inspektioner på kamrene og efterfølgende feedback.

Lægeadgang
MARTEC har tilknytning til en af de lokale klinikker i Frederikshavn. Det betyder at såfremt du bliver syg kan du let få adgang til læge. Er du under 18 år vil dine forældre blive underrettet. Skulle sygdommen vise sig at være alvorlig vil det vurderes om du skal sendes hjem i en kort periode.

Forsikring
Det er vigtigt at du har en heltids ulykkesforsikring, når du starter. MARTEC kan af forskellige årsager ikke tegne forsikringer for skolens elever.

Stoffer & Alkohol
MARTEC anser sig selv som en uddannelsesinstitution med en skarp holdning til dette emne. Derfor har skolen en Drug & Alcohol politik der forventes overholdt til punkt og prikke fra elevernes side. Denne politik kvitterer den studerende (eller dennes værge) for inden undervisningen påbegyndes. Procedure 3.13 kan læses her.