Fremtidssikret professionsbacheloruddannelse 

Bliv maskinmester

Værkstedsskole og værkstedsskoleprojekt

Har du en gymnasial uddannelse (HTX, HHX, STX el.lign.) skal du starte maskinmesteruddannelsen med et 9 måneders værkstedsskoleforløb. Her lærer du de håndværksmæssige færdigheder, der er relevante for en maskinmester.

I løbet af det første halve år på værkstedsskolen kommer du igennem følgende 4 moduler:
- Grundskole og pladearbejde
- Termisk sammenføjning (svejsning)
- Spåntagende bearbejdning (drejning og fræsning)
- Motorlære, Hydraulik, Køleteknik og Elmontage

Værkstedsskolen afsluttes med et projekt, der består af både en praktisk og en skriftlig opgave. Herefter skal du i 9 måneders virksomhedspraktik.

Du kan vælge om du vil starte på vores værkstedsskole i Frederikshavn, Thisted eller Aalborg.

Værkstedsskoleprojekt

Når du har færdiggjort værkstedsskolen, skal du gennemføre et projektarbejde. Du bliver en del af en projektgruppe på 3-6 studerende, som i løbet af cirka 3 måneder gennemfører et projektarbejde, hvor der dels laves et fysisk produkt og dels en skriftlig projektrapport. Hvilke slags projekter laver man? Der er stor forskellighed og rammerne er brede. Underviserne hjælper gerne med at komme på idéer. Se video-eksempler på projekter på MARTECs YouTube-kanal.
Værkstedskole_007
Værkstedskole_015

Værkstedsskolen i Frederikshavn

Kom med på en guidet tur rundt på skolen. Hør studerende fortælle om hvordan det er at gå på MARTEC, og hvordan teori og praksis går hånd i hånd på uddannelserne.

Værkstedsskolen i Aalborg

Kom med på en guidet tur rundt på værkstedsskolen i Aalborg. Se de flotte faciliteter og hør om hvordan hverdagen på afdelingen er.

Fra studenterhue til arbejdstøj

Hvordan er det at starte på maskinmesteruddannelsens indledende forløb, Værkstedsskolen, når man kommer direkte fra gymnasiet, handelsskolen eller HTX? Det kan Anton gøre dig lidt klogere på i filmen her.