Maskinmester løn

Det er ingen hemmelighed, at maskinmesteruddannelsen er blandt de uddannelser, som sikrer dig den højeste løn i fremtiden. Du kommer til at knokle under din uddannelse, men det betaler sig på den lange bane, da du under uddannelsen tilegner dig en lang række kompetencer og en viden, som er stærkt efterspurgt i mange brancher.

Da maskinmestre er eftertragtede mange steder i erhvervslivet, kommer lønniveauet også til at variere alt efter hvilken branche, du finder ansættelse i, når du er færdig med din uddannelse.

På 8. semester får du mulighed for at vælge faglig retning, så du kan tilrettelægge din uddannelse efter dine interesser og ønsker for fremtiden. Her kan du også vælge retning efter lønniveauet i de forskellige brancher, hvis dette er din primære motivationsfaktor, når du skal tilrettelægge dit fremtidige arbejdsliv.

Under uddannelsen som maskinmester, tilegner du dig en lang række færdigheder, som både er værdifulde for samfundet, klimaet og dig selv.

Du opnår rige muligheder for en spændende karriere, uanset om du vælger en karriere på land eller til søs.

Lønnen er ofte højere, og der kan være skattemæssige fordele ved at arbejde offshore. Dette kan vi hjælpe dig med at undersøge, når du er i gang med maskinmesteruddannelsen på en af MARTECs lokationer i det nordjyske.

En karriere til søs behøver ikke at vare for evigt, og med en maskinmesteruddannelse kan du hurtigt skifte job, hvis du ønsker det. Mange færdiguddannede maskinmestre tager et par år til søs, inden de etablerer sig med bolig og familie. Lønnen gør det muligt at spare store beløb sammen, hvilket kan være en fordel, hvis du ønsker at investere i fast bolig eller har andre drømme, som kræver en vis økonomisk formåen.

Gør dine drømme til virkelighed med maskinmesteruddannelsen, som er en uddannelse, der åbner fremtidens døre.

Arbejdsløsheden er så godt som ikke eksisterende, hvilket også kan ses på det høje lønniveau. Du bliver nemlig en eftertragtet kandidat på fremtidens arbejdsmarked, og virksomhederne er klar til at betale for dine kompetencer. Også i dit første job, som du ofte vil lande, inden du er færdig med din uddannelse.

Mange af vores studerende bliver nemlig tilbudt ansættelse i de virksomheder, hvor de gennemfører deres praktik, og under uddannelsen er du også i tæt kontakt med erhvervslivet.

Spørgsmål og svar om løn

Lønnen er rigtig god, og lønniveauet bevæger sig oftest én vej. Og det er op. Lønstatistikken for maskinmestre, som senest blev opdateret i 2021, viser at den gennemsnitlige månedsløn for en privatansat maskinmester, som er ansat i virksomheder i land, hvilket gælder for 4 ud af 5 af de færdiguddannede maskinmestre fra MARTEC i Frederikshavn, var 58.516 kroner i september 2021

Hvis du har mod på at tage til søs, er der endnu bedre løn at hente. Her lå den gennemsnitlige brutto-månedsløn for uddannede maskinmestre på hele 72.067 kroner på samme tidspunkt.

Lønniveauet er højt fra starten, da arbejdsmarkedet skriger på uddannede maskinmestre. Under uddannelsen klædes de studerende på til at varetage en lang række opgaver i de virksomheder, hvor de studerende finder arbejde efter endt uddannelse.

Nyuddannede privatansatte maskinmestre, der landede deres første job i 2021, modtog i gennemsnit 41.953 kroner i månedsløn.

Maskinmesteruddannelsen er altså en af de uddannelser, som sikrer nyuddannede den højeste startløn, og herfra går det kun én vej. Nemlig op.

Næste studiestart

14. august 2023

Ansøgningsfrist 7. august