Fiskeskipper 

Drømmer du om at stå som skipper på dit eget fiskeskib? Som fiskeskipper kan du have dit eget fiskefartøj eller du kan blive ansat på andre fiskeskibe som skipper eller styrmand.

En fiskeskipper er også fisker, men har mere ansvar. En skipperuddannelse giver dig ret til at sejle som styrmand, skibsfører og arbejdsleder om bord på mindre og mellemstore fiskeskibe. Som fiskeskipper kan du have dit eget fiskefartøj, eller du kan blive ansat på andres skibe som skipper eller styrmand.

Du kan uddanne dig til to slags fiskeskipper. Du kan blive fiskeskipper af 3. grad (6 måneders uddannelse) eller fiskeskipper af 1. grad (yderligere 12 måneders uddannelse). Du har mulighed for at sejle som fiskeskipper på større fiskeskibe enten i Danmark eller i andre lande, afhængigt af om du uddanner dig til fiskeskipper af 3. eller 1. grad.

Der er studiestart 2 gange om året i januar og juli/august.

landing-3grad

Fiskeskipper af 3. grad

Efter endt uddannelse har du ret til at få udstedt næringsbrev og herefter udmønstre som styrmand af 3. grad ombord på fiskeskibe op til 45 meter og i nærfart. Vælg mellem tilstedeværelse og FLEX, hvor du kan uddanne dig mens du sejler.

landing-1grad

Fiskeskipper af 1. grad

Fiskeskipper af 1. grad giver efter endt uddannelse rettighed til at få udstedt sønæringsbevis og herefter udmønstre som styrmand af 1. grad om bord på alle størrelser fiskeskibe i alle fartsområder.

Har du sejlet som fisker eller har du sejltid fra søværnet?

Hvis du har sejlet som fisker, matros, motormand eller har sejltid/maritim uddannelse fra søværnet, kan du få lavet en realkompetencevurdering med henblik på at blive optaget og eventuelt få merit for dele af uddannelsen.

En realkompetencevurdering handler om at lave en individuel vurdering af dine samlede kompetencer,
både hvad du har fra forskellige skoler, men især også hvad du har af erhvervserfaring.

Frhavn-studieby

Skagen som studieby

Skagen by har meget at byde på. I centrum finder du en bred vifte af spisesteder, shopping-muligheder samt kulturelle oplevelser. Området rummer også noget af Danmarks smukkeste natur.

Video-rundvisning på skolen

Kom med på en guidet tur rundt på skolen. Hør studerende fortælle om hvordan det er at gå på MARTEC, og hvordan teori og praksis går hånd i
hånd på uddannelserne.

Skagen_lille

Hvad er MARTEC

MARTEC er et anerkendt maritimt og polyteknisk uddannelsescenter, som arbejder tæt sammen med erhvervslivet. En uddannelse fra MARTEC er et kvalitetsstempel til din videre karriere.