Fiskeskipper
Drømmer du om at stå som skipper på dit eget fiskeskib? Som fiskeskipper kan du have dit eget fiskefartøj eller du kan blive ansat på andre fiskeskibe som skipper eller styrmand.


En fiskeskipper er også fisker, men har mere ansvar. En skipperuddannelse giver dig ret til at sejle som styrmand, skibsfører og arbejdsleder om bord på mindre og mellemstore fiskeskibe. Som fiskeskipper kan du have dit eget fiskefartøj, eller du kan blive ansat på andres skibe som skipper eller styrmand.


Du kan uddanne dig til to slags fiskeskipper. Du kan blive fiskeskipper af 3. grad (6 måneders skoleuddannelse) eller fiskeskipper af 1. grad (yderligere 12 måneders skoleuddannelse).


Du har mulighed for at sejle som fiskeskipper på større fiskeskibe enten i Danmark eller i andre lande, afhængigt af om du uddanner dig til fiskeskipper af 3. eller 1. grad.


Fiskeskipper af 1. grad
Som Fiskeskipper af 1. grad kan du sejle som styrmand, skibsfører og arbejdsleder om bord på alle størrelser fiskeskibe på alle verdenshave.


Fiskeskipper af 1. grad giver efter endt uddannelse rettighed til at få udstedt sønæringsbevis og herefter udmønstre som styrmand af 1. grad om bord på alle størrelser fiskeskibe i alle fartsområder.


Efter 12 måneders effektiv fartstid som styrmand/bedstemand i fiskeriet, kan der ansøges om sønæringsbevis til fiskeskipper af 1. grad. Dette sønæringsbevis giver rettighed til at udmønstre som fører af alle størrelser fiskeskibe i alle fartsområder.


Som Fiskeskipper af 1. grad kan du også læse videre til skibsfører i handelsflåden.