På denne side vil du kunne finde dagbøger fra elever og besætning/kaptajn undervejs på togtet. Seneste indlæg findes øverst på siden.

16.02.2020

Fed fredag med musik og gøgl

I fredags fik vi den bedste start på weekenden. Under vores aftenmønstring fik vi pludseligt besøg af to gårdsangere. Det viste sig så, at Anders Bischoff – vores “kvartermester på land”, kendte de to musikere, da han selv i et tidligere liv har været gårdsanger.

Aftenen blev så fyldt ud med sømandsviser og show. Der blev spillet på alt, lige fra sav til tommestok og grydeskeer. For vores eget vedkommende så gjorde vi vores bedste for at lægge stemmer til.

Vi må virkelig tage hatten af for vores talentfulde “landkvartermester.”

#74 Søren

05.02.2020

En stille morgenstund på Martec

Klokken er 8:30 og egentlig skulle jeg have haft undervisning i praktisk sømandsskab, men fordi alle underviserne, samt hver klasses talsmand, er til møde, starter timen i dag først 9:15.

I aften bliver vi fra styrbord tjekket ang. numre i tøjet, og jeg er netop blevet færdig med at sy numre i alt, der skal med ud på DANMARK. Det betyder, at man lige nu vil kunne se et ret sjældent syn inde på kammer 25 – nemlig at jeg sidder stille og laver stort set ingenting. Normalt har jeg altid 1000 ting jeg gerne vil, når der opstår små pauser i programmet, men lige nu har jeg givet mig selv lov til blot at sidde her med vinduet på klem.
Dannebrog hænger bare lodret ned, fuglene synger så smukt, og jeg nyder synet af solen, der spejler sig i det spejlblanke hav og oplyser de små øer.

Dagen er startet perfekt, og jeg kan ikke lade være med at tænke på, at om 4 uger, så nøjes jeg ikke med at kigge ud på havet med stor længsel, nej så befinder jeg mig faktisk i det. Nu får I ikke mere for den 25’øre, da jeg nok hellere må begynde at gå ned mod klasselokalet.

#09 Laura

27.01.2020

Rustne stemmer og lægebesøg

Ligesom enhver anden morgen, startede dagen i dag selvfølgelig også med den daglige flagmønstring kl. 07:55. Jeg ved ikke, om den lige overstået hjemmeweekend havde noget at sige, men i hvert fald var det tydeligt at høre, at stemmerne lige skulle i gang igen. Ikke nok med at flagsangen nemlig startede en smule for sent og forskudt rundt i geledderne, så var der slet heller ikke den samme kraft og klang i stemmerne denne mandag morgen, så det må lige forbedres til i morgen.

Nå, men i gang kom vi da alligevel, og min klasse skulle være i værkstedet hele dagen for at arbejde på en pladekasse, som vi skal bruge til vores ejendele, når vi om præcis en måned påmønstrer på Skoleskibet Danmark. Undervisningen måtte dog slutte lidt før for flere af os skoleskibselever, da mange af os skulle til lægen for at blive vaccineret mod Hepatitis. Det skabte lidt kaos og stor travlhed for den stakkels læge, som ellers var utrolig effektiv, men med 30 elever tager det jo sin tid, og der var ikke andet for, end at stille sig op på række og så starte fra en ende af.

Normalt er jeg ikke bange for nåle, men nu hvor jeg bare stod der og ventede og prøvede at fordrive tiden med snak, mens den ene efter den anden blev kaldt ind, så mærkede jeg pludselig nervøsiteten stige – måske også fordi vi igen skulle mønstre på skolen kl. 16:00 til dagens træning, og den ville jeg ikke gå glip af. Målet er 2 pull-ups, så jeg kan få lov at arbejde i riggen (master, tovværk og sejl).

Selvfølgelig blev jeg kaldt ind som den sidste, og nåede knap nok at hive ned i min fine uniforms-skjorte, før lægen havde fat i min arm, og jeg mærkede et hurtigt stik. Så var det overstået. Jeg skyndte mig at cykle tilbage til Martec og nåede lige akkurat klassemønstringen. Som #67 ville have sagt ”Så langt, så godt, det går jo rigtig godt”

 

#09 Laura

17.01.2020

Et ukendt ordunivers

Kabys = køkken, Pøs = spand, dørk = gulv, at skaffe = at spise, osv.

For flere af os elever, inkl. mig selv, er idéen om at komme ud at sejle opstået uden nogen form for tidligere kendskab og erfaring med livet til søs, så for os er det altså noget helt nyt, vi springer ud i. Jeg synes, det er utrolig spændende, for det betyder, at der er en masse at dykke ned i. Her til aften var der sømands-jeopardy på programmet, og især kategorien ”Søens ord og vendinger” gjorde stort indtryk på mig, ikke kun fordi der var en masse udtryk, som jeg ikke forstod, og jeg et kort øjeblik blev lidt presset over at skulle lære en form for et nyt sprog – sømandssprog, men også fordi jeg blev ramt af en vældig fascination over dette store ordunivers, som jeg hidtil ikke har kendt til.

Livet på havet er virkelig en verden for sig selv – en verden jeg glæder mig til at tage stor del i.

#9 Laura