Uddannelse med historie og dannelse

Som elev på Skoleskibet DANMARK får du en uddannelse som ubefaren skibsassistent. Til hvert togt optager DANMARK 80 elever, der får en uforglemmelig oplevelse og en unik kickstart på deres maritime karriere. Følg med i livet om bord, når Skoleskibet DANMARK er på togt, og bliv inspireret til selv at komme afsted.

Her på siden kan du læse om uddannelsen, hverdagen om bord, skibet og dets historie, se film lavet af tidligere elever og besætningen, finde skibets positioner, se sejlplaner og dagbøger fra eleverne på togt.

Pige_landingpage_OXDK

Kom med på togt

Er du klar på en spændende og udfordrende international anerkendt uddannelse og en oplevelse for livet og drømmer du om en maritim karriere? Så skal du måske med på næste togt. Læs her om uddannelsen adgangskrav og optagelse.

Togter og events skoleskibet danmark

Togter & Events

Her kan du se sejlplaner for nuværende og planlagte togter, samt positioner og middagshilsner fra kaptajnen og dagbøger fra eleverne. Du kan også læse om kommende og tidligere events, som Skoleskibet DANMARK har deltaget i.

Elever-riggen_landingpage_OXDK

Om skibet

Skoleskibet DANMARK er et af Danmarks to skoleskibe og blev søsat fra Nakskov Skibsværft i 1933. Her kan du læse skibet og dets historie, læse om hverdagen om bord, se fakta om DANMARK, samt video og fotos af skibet.

Ambassador_landingpage_OXDK

Ambassadør for Danmark og det maritime erhverv

Når skibet er i havn, ikke mindst i udlandet, repræsenterer skibet, besætningen og dets elever Danmark, og fungerer derfor som en slags ambassadører. Der afholdes ofte receptioner og andre arrangementer om bord, når skibet ligger i havn.

Vejlederbesog_landingpage_OXDK

Vejlederbesøg på Skoleskibet DANMARK

Når DANMARK vender hjem fra togt inviteres interesserede uddannelsesvejledere om bord, hvor elever og besætning fortæller om uddannelsen og de mange muligheder inden for det maritime erhverv.

Arrangement_landingpage_OXDK

Hold dit arrangement om bord på Skoleskibet DANMARK

Skal den næste reception eller møde være lidt ud over det sædvanlige, så hold det på Skoleskibet DANMARK. Det smukke gamle skib og den hyggelige atmosfære om bord vil være en uforglemmelig oplevelse for dine gæster.

FN's Generalforsamlig i New York i 2022

Skoleskibet DANMARK skal repræsentere dansk grøn omstilling ved FN's generalforsamling
UNGA (United Nations’ General Assembly) i New York den 19. - 21. september 2022.

Der tages dog forbehold for mulige ændringer i sejlplanerne grundet Covid-19.

Kontakt Skoleskibet DANMARK (rederikontoret)

Driftsinspektør:
Pia Nyborg
Telefon 96 20 88 62
Mobil: 40 21 62 74
E-mail: pny@martec.dk

Kontorassistent:
Ditte Maria Krogsgaard
Telefon 96 20 88 93
E-mail: dmn@martec.dk

Postadresse:
Skoleskibet DANMARK
MARTEC
Kragholmen 180
9900 Frederikshavn

Presse:
Vi henviser pressen til
at kontakte Skoleskibet
DANMARK via denne side
pressekontakt

Tak for jeres støtte

Skoleskibet DANMARK takker fonde for deres donationer og økonomiske støtte, der er med til at muliggøre de projekter, renoveringer og moderniseringer, der er nødvendige for at kunne styrke uddannelsen om bord og vedligeholde skibet.