NYHED

Kun overgået af vinderholdet i LifeTech kategorien, som også blev den samlede vinder, og med kun 3 ugers forberedelse, sikrede en gruppe bestående af maskinmesterstuderende fra MARTEC og sygeplejestuderende fra UCN Hjørring sig en samlet 2. plads til Danish Entrepreneurship Awards som for nylig fandt sted i Fredericia.

Samarbejde på tværs gav pote

Publiceret 04-12-2019

Det hele startede en oktoberdag på MARTEC – Det Maritime og Polytekniske University College i Frederikshavn. Her var sygeplejestuderende fra UCN i Hjørring inviteret inden for, til en dag som stod i problemløsningens tegn. Ikke så meget teori, men deciderede bud på, hvordan aktuelle og meget konkrete problemer i sundhedssektoren kan løses.

Vindergruppen udviklede på dagen et koncept kaldet ”Fixbånd.” Det går kort sagt ud på, at primært dialysepatienter får et armbånd på, som fikserer slangerne under deres behandling. Det betyder, at patienterne får mere mobilitet i deres hverdag med dialyse. ”Armbåndet” kan skaleres, således det i fremtiden kan tilpasses forskellige slags patienter.

Få dage efter arrangementet på MARTEC, blev de studerende opfordret til, at deltage i Danish Entrepreneurship Award 2019, med deres opfindelse. De studerende tog imod tilbuddet, og så gik forberedelserne for alvor i gang

”Vi var lidt overrasket over at vinde, da det var en ret simpel opfindelse. Da vi efterfølgende blev kontaktet om at deltage i Danish Entrepreneurship Awards, var det da lidt overvældende. Ansøgningsfristen var sådan set overskredet, så derfor hastede det meget med at indsende vores idé, og ikke mindst den skriftlige dokumentation. Med meget kort varsel blev vi tilmeldt, og valgte simpelthen bare at springe ud i det,” fortæller Steffen Richard, maskinmesterstuderende på MARTEC. 

Det viste sig da også, at gruppen præsterer godt under pres. For deres skriftlige præsentation fik gruppen 260 ud af 320 mulige point.

Som opvarmning til dagen i Fredericia, blev gruppen af UCN Innovation, tilbudt træning i at fremlægge deres idé. Og som en ekstra gren i deres præsentation, fik gruppen printet en prototype på en 3D-printer, hvilket ifølge gruppen uden tvivl har haft en positiv effekt i vurderingen.

Danish Entrepreneurship Award
Torsdag d. 21. november løb Danish Entrepreneurship Award af stablen. Konkurrencen fandt sted i Fredericia, og samlede knap 7.000 elever og studerende fra hele landet. Gruppen stillede op i kategorien LifeTech, for produkter inden for sundhedsverdenen, hvor de dystede mod 110 andre hold fra de videregående uddannelser.

Dagen forløb således, at gruppen skulle fremlægge deres idé for to dommere, som herefter gav feedback, gode råd og vejledning til, hvordan de kunne strømline deres fremlæggelse til næste omgang. Her skulle de fremlægge for to nye dommere, som efterfølgende lavede en samlet vurdering af idéen.

Efter det sidste oplæg blev gruppen introduceret til Opfind.nu, som er en opfinderrådgivning under Teknologisk Institut, som f.eks. kan hjælpe gruppen med vejledning omkring licenskontrakter, samt kommunikationen med virksomheder som kunne være interesseret i et samarbejde.

Til spørgsmålet om, hvordan fremtiden ser ud for FixBånd svarer Steffen:

”Vi vil alle gerne først og fremmest gøre vores uddannelser færdige. Men vi har en god dialog med Opfind.nu, som hjælper os videre, er bindeleddet mellem os og potentielle aftagere af FixBånd, indhenter licenser osv. Men håbet er da, at starte et samarbejde op med en virksomhed, som kan gøre idéen til virkelighed.”

Til det oprindelige arrangement på MARTEC dengang tilbage I oktober, var Flemming Eriksen, medstifter af virksomheden LiftUp A/S en af dommerne, som var meget imponeret over idéen og gruppens samarbejde på tværs. Efterfølgende har gruppen været i kontakt med Flemming, som er åben for et samarbejde, i forhold til at få produktet realiseret.

Vindergruppen består af Maria Strøm Nielsen, Michelle Lykke Nielsen, Pia Søegaard Rasmussen og Rikke Nybo Hansen fra sygeplejeruddannelsen på UCN i Hjørring, samt Steffen Richard fra maskinmesteruddannelsen på MARTEC i Frederikshavn.

Fakta
MARTEC er et maritimt og polyteknisk uddannelsescenter som udbyder alle de maritime uddannelser i Danmark. Uddannelserne spænder fra grunduddannelser til videregående polytekniske og nautiske uddannelser. Institutionen udbyder den grundlæggende maritime uddannelse som skibsassistent, maritim student (HF-søfart), skibsmaskinist, maskinmester, sætte-, kyst- eller fiskerskipper og skibsføreruddannelserne. MARTEC administrerer Skoleskibet DANMARK og driver tillige en omfattende kursusvirksomhed med fokus på certifikatgivende kurser inden for det maritime, offshore og vindenergiområdet.

Mere information på www.martec.dk

Kontaktpersoner
Uddannelseschef Jan Jacobsen; tlf.: 9620 8888; e-mail: jfj@martec.dk
Kommunikations- og marketingmedarbejder René Kæseler; tlf.: 3012 3358; e-mail: rek@martec.dk

KONTAKT INFO

MARTEC
Maritime and Polytechnic
University College
Hånbækvej 54
9900 Frederikshavn
Danmark

CVR-nr. 70771128
EAN-nr. 5798000023161

Tlf.: 96 20 88 88
Email: martec@martec.dk

STUDIEADMINISTRATION

Mandag    07:45 – 14:00
Tirsdag      07:45 – 14:00
Onsdag     07:45 – 14:00
Torsdag     07:45 – 14:00
Fredag      07:45 – 13:00

SOCIALE MEDIER

© MARTEC - Maritime and Polytechnic University College