SKOLESKIBET

Skoleskibet DANMARK

Skoleskibet DANMARK får en saltvandsindsprøjtning

Publiceret 06-02-2019

Gavmild støtte fra en række af de store danske maritime fonde gør det muligt for MARTEC at igangsætte en gennemgribende renovering og modernisering af et af Danmarks mest prominente klasseværelser, Skoleskibet DANMARK. Skoleskibet DANMARK er et national klenodie, der siden 1933 har uddannet og dannet et stort antal unge mennesker, som gennem sejlads med skibet har fået indsigt i og forkærlighed for Det Blå Danmark.

At skibet, trods sin fremskredne alder, fortsat er relevant i dagens moderne uddannelser, demonstreres tydeligt af den velvillige støtte fra de maritime fonde, der tilsammen har doneret knapt 20 mio. kr. til renoveringen og moderniseringen af skibets agterskib. Projektet støttes således af Den A.P. Møllerske Støttefond, Lauritzen Fonden, Hempel Fonden, Augustinus Fonden og Dampskibsselskabet Norden A/S // Orients Fond.

Hans Kongelige Højhed Prins Joachim er skibets protektor og MARTEC varetager som skibets reder den daglige drift på vegne af skibets ejer, som er den danske stat. Staten finansierer den resterende del af projektet, som påbegyndes i juli 2019 umiddelbart efter Skoleskibets årlige togt.

Skoleskibet DANMARK har en stolt tradition inden for maritim uddannelse og dannelse og udover at uddanne skibsassistenter, varetager skibet i stigende grad repræsentative formål for den danske stat og deltager i erhvervsfremstød for dansk erhvervsliv. Skibets historik og traditioner samt smukke fremtoning gør det yderst vigtigt at moderniseringen sker med hensyntagen til skibets æstetik, således at de smukke rammer bevares til eftertiden. Samtidigt skal moderniseringen sikre at uddannelsen gennemføres med topmoderne udstyr og sikkerhedsfaciliteter, som afspejler de standarder, som skibets elever efter endt uddannelse kan forvente at møde på et nutidigt handelsskib. Således bevares det oprindelige interiør, og udtjente materialer udskiftes. El- og IT infrastruktur opdateres, fryse -og kølefaciliteter renoveres og en gennemgribende modernisering af broen gennemføres. Ved projektets afslutning vil skibet siden 2012 have gennemgået en gennemgribende renovering fra agter til stævn og være i topform til sit fremtidige virke som en stolt repræsentant for Det Blå Danmark.

Direktør for MARTEC, Pia Ankerstjerne er meget taknemmelig over de flotte donationer, der er blevet skibet tildelt: ”Det er virkelig en fantastisk følelse at opleve den entusiasme og kærlighed til skibet, der ligger bag den store støtte skibet oplever. Det er noget helt særligt for danske unge at kunne uddanne sig som skibsassistent ombord på Skoleskibet DANMARK. De mange, mange elever, der igennem tiden er uddannet om bord glemmer det aldrig - og mange vender gang på gang tilbage for at bidrage til skibets fortsatte drift og udvikling. Skoleskibet tiltrækker ildsjæle, der bidrager med masser af frivillig arbejdskraft, og de gør det muligt, sammen med dedikerede besætningsmedlemmer, fondenes donationer og statens opbakning, at bevare dette helt unikke danske skib for de fremtidige generationer. Tak til alle for dette.”

Med moderniseringsprojektet er Skoleskibet DANMARK klar til nye eventyr og MARTEC forventer at skibet skal på sin første tur nogensinde over Stillehavet i forbindelse med de Olympiske Lege i Tokyo i 2020. Her vil skibet udgøre en unik og smuk markedsføringsplatform for erhvervsledere, atleter, politikere og myndigheder under OL i Tokyo.

Fakta om skibet:

Bygget: 1932 Længde: 74.4 m
Besætning: 15 Elever: 80
Dybgang: 5.2 m Sejl: 27 stk.
Bredde: 10 m Tovværk: 8000 m
Største mastehøjde over vandlinjen: 38.6 m Tovender: 236 stk.
Hovedmotor: Frichs 357 kW Hjælpemotor: Scania 2 x 208 kW
Elektricitet: 220V Tankkapacitet (gasolie): 48 t
Ferskvandsproduktion: 10 t i døgnet Tankkapacitet (ferskvand): 110 t

Kontakt Info

MARTEC
Maritime and Polytechnic
University College
Hånbækvej 54
9900 Frederikshavn
Danmark

CVR-nr. 70771128
EAN-nr. 5798000023161

Tlf.: 96 20 88 88
Email: martec@martec.dk

STUDIEADMINISTRATION

Mandag

07:45 – 14:00

Tirsdag

07:45 – 14:00

Onsdag

07:45 – 14:00

Torsdag

07:45 – 14:00

Fredag

07:45 – 13:00

SOCIALE MEDIER

© MARTEC - Maritime and Polytechnic University College