SKOLESKIBET

Skoleskibet DANMARK vender hjem fra årets tredje og sidste togt 

Publiceret 26-11-2021

Søndag den 28. november kl. 13 lægger Skoleskibet DANMARK til kaj efter årets tredje og sidste togt. Dette togt er det første togt i det sidste halvandet år, hvor der har været mulighed for landlov.

Det 11 uger lange togt gik denne gang via Dublin i Irland, Portimao i Portugal og Ponta Delgada, Azorerne, inden kursen igen blev lagt mod DANMARK og hjemhavnen i Frederikshavn. Når eleverne går i land, dimitterer de som Ubefaren skibsassistent og kan påbegynde deres maritime karriere.

Skoleskibet befinder sig allerede nu i dansk farvand – nærmer betegnet i Ebeltoft Vig, hvor DANMARK ligger for anker. At skibet ligger stille er dog ikke ensbetydende med, at der er stille på skibet. Tværtimod!

”Skibet syder af aktivitet. Der er fuld skrue fra mønstringen kl. 8 til efter solen går ned. Vi er i fuld gang med at gennemføre afsluttende prøver i forskellige fag – f.eks. wiresplejs og der er også fuld gang i roning i skibets travaljer”, fortæller Kaptajn Karl Zilmer og fortsætter:

”Disse dage holder vi også evaluering med eleverne. Ud over de store oplevelser på togtet, sker der meget med eleverne på togtet. De skal indgå i et tæt fællesskab i lang tid med hver sin veldefinerede rolle for, at ”tandhjulene i maskinen” kan køre. Det er gået rigtigt godt, og jeg er slet ikke i tvivl om, at de unge vil kunne bruge denne erfaring fremover, ikke mindst i forhold til at indgå i teamarbejde.”

Morgenhilsen fra delfinerne
Stemningen på DANMARK er helt unik og især, når det er sejlene, der driver skibet fremad. Det giver en særlig ro og stemning ombord. På grund af manglende vind langs den oprindelige rute, blev kursen lagt om undervejs i togtet, så skoleskibet sejlede langs den portugisiske Atlanterhavskyst. På denne strækning fik man hver morgen en morgenhilsen og opvisning af en flok delfiner og også en finnehval kiggede forbi.

Stor maritim interesse blandt togtets elever
I år er interessen for at forfølge en karriere i Det Blå Danmark exceptionelt stor. F.eks. har 47 af de 80 elever ombord søgt ind til Esvagt i Esbjerg, og det glæder direktør for MARTEC, Pia Ankerstjerne:

”Skoleskibet DANMARK er uvurderlig i arbejdet med at skabe interesse for de maritime uddannelser. Åbenhed over for en maritim karriere er en af de vigtige parametre, når vi udvælger elever til togterne på Skoleskibet. Derfor er glæden ekstra stor, når vi nu erfarer, at så mange af eleverne har fået øjnene op for de store og spændende karrieremuligheder herhjemme og i udlandet i umiddelbart forlængelse af togtet. Vi håber, de kommer til at bidrage til Det Blå Danmark i mange år fremover ”

Rekruttering er i fuld gang til næste togt
Hos MARTEC er man allerede i gang med at rekruttere til næste togt med uddannelsesstart i februar 2022. Ansøgningsfristen for at komme i betragtning til næste togt er den 8. januar. Alle ansøgere indkaldes til individuelle interviews.

”Vi har valgt at udskyde deadline for at søge ind på det kombinerede uddannelsesforløb til 8. januar. Det betyder, at man kan stadig nå at komme i betragtning til en af de eftertragtede pladser på Togt 112”, fortæller driftsinspektør på Skoleskibet DANMARK, Pia Nyborg.

Perfekt timet i forhold til sommer og uddannelsesstart
Togt 112 er en del af uddannelsen til ubefaren skibsassistent kombi. Uddannelsesstart er februar 2022 med afslutning ultimo juni. Forløbet er perfekt timet i forhold til, at man kan lave planer for sommeren, uanset om det er rejser, festivaler eller lignende og derefter starte på en videreuddannelse til august eller september.

Er man interesseret i uddannelsen til ubefaren skibsassistent kombi med skoleskibstogt, kan man allerede nu søge ind via MARTECs hjemmeside: www.martec.dk

Kontakt Info

MARTEC
Maritime and Polytechnic
University College
Hånbækvej 54
9900 Frederikshavn
Danmark

CVR-nr. 70771128
EAN-nr. 5798000023161

Tlf.: 96 20 88 88
Email: martec@martec.dk

STUDIEADMINISTRATION

Mandag

07:45 – 14:00

Tirsdag

07:45 – 14:00

Onsdag

07:45 – 14:00

Torsdag

07:45 – 14:00

Fredag

07:45 – 13:00

SOCIALE MEDIER

© MARTEC - Maritime and Polytechnic University College