UDDANNELSER

Kvalitetsstempel til maritime uddannelser i Nordjylland

Publiceret 08-10-2018

Efter flere års arbejde med at forandre og optimere kvalitetsarbejdet på MARTEC – det maritime uddannelsescenter i Nordjylland – kom det eftertragtede kvalitetsstempel endelig. MARTEC har modtaget en positiv institutionsakkreditering, og kan i fremtiden dermed selv sikre at uddannelserne har den rette kvalitet og relevans. Det har været et langvarigt og krævende forløb, og det blev forståeligt nok en festdag da den endelige afgørelse ramte direktørens skrivebord. Det blev fejret med pølser og Cocio til alle.

Der lød i første omgang et lettelsens suk på MARTEC i Frederikshavn da den positive institutionsakkreditering blev en realitet. Lettelsen blev hurtigt afløst af glæde.

”Det har været et hårdt, spændende og langt forløb, som har stået på i snart 3 år. Derfor er det også en stor forløsning, at vi endelig kom over mållinjen. MARTEC bestod med bravour, og der er god grund til at være stolte af det flotte resultat, som vi nåede i fællesskab. Alle på MARTEC har ufortrødent arbejdet for at nå målet, godt hjulpet på vej af vores aftagervirksomheder, samarbejdspartnere og ikke mindst vores studerende” siger direktør på MARTEC, Pia Ankerstjerne.

Alle videregående uddannelsesinstitutioner i Danmark skal bestå en såkaldt institutionsakkreditering. Derigennem vurderes det, om uddannelsesinstitutionen har en stærk og godt forankret kvalitetssikringspolitik og -strategi, samt god kvalitetsledelse og organisering.
Samtidigt skal kvalitetssystemet sikre, at uddannelsernes videngrundlag, niveau og indhold og relevans er tilstrækkelig.

Ikke en sovepude
Selvom MARTEC nu er positiv akkrediteret, er dette ikke ensbetydende med, at MARTEC kan eller vil hvile på laurbærrene. Arbejdet med at opfylde kriterierne fra akkrediteringsrådet har smittet positivt af på det løbende kvalitetsarbejde på MARTEC. Denne systematiske opsamling, registrering af data, og opfølgning på kvalitetsarbejdet, understøtter den vedvarende kvalitetsudvikling på hele uddannelsesområdet.

”Den positive akkreditering er et eftertragtet kvalitetsstempel, der betyder, at akkrediteringsrådet har vurderet, at MARTECs kvalitetssikringssystem er velbeskrevet, velargumenteret og velfungerende i praksis. Som systemansvarlig bliver jeg glad og stolt over, at det system og set-up vi har stablet på benene, vurderes egnet til formålet,” fortæller HSEQ Manager på MARTEC, Mette Qvist.

På MARTEC er de altså opsatte på, at arbejde kontinuerligt med at udvikle kvaliteten af undervisningen, og de uddannelser der udbydes på det komplette maritime uddannelsescenter der har til huse i Frederikshavn og Skagen. Målsætningen er, og har altid været, at udbyde relevante maritime uddannelser af høj kvalitet.
”Med dette statslige kvalitetsstempel i hånden får MARTEC nu muligheden for at oprette nye uddannelser og nye uddannelsesudbud, når disse er prækvalificeret og godkendt, samt at foretage justering af eksisterende uddannelser,” udtaler vicedirektør på MARTEC, Brian Thomsen.

Den glædelige nyhed blev fejret med pølser og Cocio til alle ansatte og studerende på MARTECs tre afdelinger MARTEC Hånbækvej, MARTEC Kragholmen og MARTEC Skagen. Køen til pølsevognen strakte sig langt ned af gangene. Der var store smil da direktør, vicedirektør og uddannelsesleder bidrog til festen ved at servere drikkevarer til studerende og ansatte på Hånbækvej.

Kontakt Info

MARTEC
Maritime and Polytechnic
University College
Hånbækvej 54
9900 Frederikshavn
Danmark

CVR-nr. 70771128
EAN-nr. 5798000023161

Tlf.: 96 20 88 88
Email: martec@martec.dk

STUDIEADMINISTRATION

Mandag

07:45 – 14:00

Tirsdag

07:45 – 14:00

Onsdag

07:45 – 14:00

Torsdag

07:45 – 14:00

Fredag

07:45 – 13:00

SOCIALE MEDIER

© MARTEC - Maritime and Polytechnic University College