Som sædvanligt tog MARTEC, det maritime og polytekniske University College, torsdag d. 21. januar 2021 afsked med maskinmester-dimittenderne. Traditionelt er dimissionen en festdag, hvor familier, kærester, børn, venner, undervisere og den maritime branche fylder multisalen på MARTEC, men det var ikke muligt i dag pga. corona-restriktionerne. Derfor blev dimissionen afviklet virtuelt.  Det blev festligt - og derfor var flaget også hejst – men absolut ikke som normalt.

49 nye maskinmestre dimitterer fra MARTEC

Publiceret 22-01-2021

Dimissionen afspejlede meget godt den situation dimittenderne har befundet sig i, siden marts måned 2020, hvor corona lukkede landet ned. De studerende blev sendt hjem i marts og langt det meste har siden foregået online– ligesom det også var tilfældet ved dagens dimission. I stedet for at mødes med medstuderende, undervisere, vejledere m.fl., måtte dimittenderne og deres familier følge dagens dimission hjemmefra.

”Dimissionerne på MARTEC er altid en stor festdag, som vi ser meget frem til.  Vi glæder os, sammen med dimittenderne over, at de og vi har udført et godt stykke arbejde. Dimittenderne skal videre, og vi er stolte af at kunne sende dem afsted, klar til at bidrage til Det Blå Danmark. Det blev også en festdag i dag, også selv om vi måtte klare det online. Der var gode taler, præmier og rigtig mange fulgte med online – og så var der en masse chat på sidelinjen. De studerende fik tilsendt deres eksamensbevis i e-boksen og en flaske champagne som fysisk post, så der også kunne skåles behørigt derhjemme. Så selvom det foregik online synes jeg at vi fik sendt dimittenderne godt afsted,” fortæller direktør på MARTEC, Pia Ankerstjerne, og fortsætter: ”Maskinmestrene er eftertragtede i mange brancher, både på land og til søs. Vi ved at vores dimittender er klædt godt på til ”det virkelige liv.” og er meget glade for, at sende endnu et hold af fremtidens tekniske ledere ud i verden.”

Anne H. Steffensen, Direktør hos Danske Rederier, lagde i sin tale vægt på den grønne omstilling, og maskinmestrenes sans for samarbejde:

”Medlemmerne i den danske maritime branche har de senere år investeret milliarder i den grønne omstilling, som allerede nu viser resultater. I det arbejde spiller maskinmesteren en kæmpe stor rolle. Fordi vi ved, at dygtige maskinmestre med sans for forretningen og en energirigtig drift af skibene bidrager direkte til indtjeningen, bundlinjen og miljøet. Bliv ved med at være nysgerrige, og husk på, at de bedste resultater (næsten) altid opnås i et samarbejde. Og ikke mindst at diversitet i relation til forskellighed, køn, kulturer og baggrund, er en styrke, også selvom det en gang imellem kræver en ekstra indsats.” 

Thomas Leander, Direktør hos MAN Energy Solutions i Frederikshavn, som selv er uddannet maskinmester fra MARTEC, havde følgende gode råd til de nye maskinmestre:

”Lad nu vær med at planlægge fremtiden alt for detaljeret! Det ender alt for ofte med en skuffelse, fordi planen ikke lykkes helt. Grib mulighederne undervejs. Jeg ved, at studietiden er gået med struktur og planlægning. Men rolig nu! Studietiden ligger bag jer. Udover at I kan blive skuffede, kan I rent faktisk også misse nogle af de muligheder der bød sig hen ad vejen. Tag det som det kommer, og vær positive og åbne over for de muligheder fremtiden byder på.”

Præmier
Uddannelseschef for maskinmesteruddannelsen på MARTEC, Jan Jacobsen, uddelte en række priser til studerende, som har gjort sig positivt bemærket, fagligt såvel som socialt.

  • Rederiet A. P. Møllers præmie gik til Kasper Hou Frandsen. Præmien gives for Kaspers opførsel, flid, ordenssans og forholdet til medstuderende.
  • På vegne af Maskinmestrenes Forening uddelte Jan Jacobsen gaver til tre studerende, Christian Nielsen, Casper Emil Svendsen og Emil Dolbak Søndergaard, som alle har gjort sig positivt bemærket på studiet.
  • Formand for MARTEC Maskinmesterklub, Arly Nielsen, uddelte pengegave til Mikkel Gårdbo.

Bedste værkstedskoleprojekt
Traditionen tro uddelte Martime Network Frederikshavn prisen for bedste projekt på værkstedsskolen.
Projektet udarbejdes i forbindelse med det maskintekniske forløb, som alle, med en studenterbaggrund, skal gennemføre i uddannelsens begyndelse. Prisen er på 5.000 kr., og blev overrakt af Formand for Maritime Network Frederikshavn, Christina Ørskov.
De studerende skulle udvikle en hydraulisk eller pneumatisk stand, som efterfølgende kan anvendes i undervisningen på MARTEC. Gruppen vandt da de, ved at videreudvikle projektet med en boldkastefunktion, viste stort overskud i opgaveløsningen. Vinderprojektet blev ligeledes valgt, fordi det var særdeles håndværksmæssigt veludført, og levede det op til de rammer og kriterier, som var sat for opgaven. Projektet var understøttet af en særdeles veludført rapport.

Vinderne blev:  Ismahan Samakab, Tobias Christiansen, Niels Grønbech, Kawan Behrami og Andreas Tobiassen.

Her er de nye maskinmestre
Følgende modtog deres bevis fra MARTEC som maskinmester, for at have gennemført professionsbacheloruddannelsen i maritim og maskinteknisk ledelse og drift (Bachelor of Technology Management and Marine Engineering):

Andreas Agesen
Asger Højgaard Lindberg
Casper Emil Svendsen
Chresten Niss Madsen
Claus Mellergaard Olsen
Daniel Amby Riger
David Høj Thornvig Nielsen
Emil Dolbak Søndergaard
Frederik Achard Søgaard Ravn
Frederik Engelund Thomsen
Jacob Arend Østergaard
Jakob Levi Haslund
Jens Christian Christensen
Jeppe Richter
Jesper Skrædderdal Jensen
Johan Malmberg
Kasper Hou Frandsen
Kristian Hyldgaard Olsen
Kristian Priess Harving
Kristoffer Byrdal Pedersen
Kaare Neist Jørgensen
Lars Lassen
Mads Juul Johansen
Mads Søborg Andersen
Magnus Bach
Martin Pedersen
Martin Vestergaard Junker
Mathias Vanggaard Bentsen
Mikkel Andersen
Mikkel Christian Nielsen
Mikkel Gårdbo
Mikkel Højlund Jacobsen
Morten Gjørup Flintholm
Morten Poulsen Bonde
Nicolai Søndergaard
Niels Christian Hauerslev
Niels Mariegaard
Peter Grud Henriksen
Silas Weist Sørensen
Simon Frederiksen
Simon Ravnholt Urth
Søren Mølgaard Poulsen
Søren Yde Sørensen
Thomas Haxels Christensen
Thomas Risdahl Krogsgaard
Tim Møller Knøss
Tobias Drejer Eduardsen
Tobias Zygmunt Svendsen
Valdemar Vanggaard Stokbro

Fakta
MARTEC er et maritimt og polyteknisk uddannelsescenter som udbyder alle de maritime uddannelser i Danmark. Uddannelserne spænder fra grunduddannelser til videregående polytekniske og nautiske uddannelser. Institutionen udbyder den grundlæggende maritime uddannelse som skibsassistent, maritim student (HF-søfart), skibsmaskinist, sætte-, kyst- eller fiskerskipper og skibsfører samt professionsuddannelserne som skibsfører og maskinmester. MARTEC administrerer Skoleskibet DANMARK og driver tillige en omfattende kursusvirksomhed med fokus på certifikatgivende kurser inden for det maritime, offshore og vindenergiområdet. Mere information på www.martec.dk

Kontaktpersoner
Direktør Pia Ankerstjerne; tlf.: 9620 8888; e-mail: pan@martec.dk
Kommunikations- og marketingmedarbejder René Kæseler; tlf.: 3012 3358; e-mail: rek@martec.dk

Kontakt Info

MARTEC
Maritime and Polytechnic
University College
Hånbækvej 54
9900 Frederikshavn
Danmark

CVR-nr. 70771128
EAN-nr. 5798000023161

Tlf.: 96 20 88 88
Email: martec@martec.dk

STUDIEADMINISTRATION

Mandag

07:45 – 14:00

Tirsdag

07:45 – 14:00

Onsdag

07:45 – 14:00

Torsdag

07:45 – 14:00

Fredag

07:45 – 13:00

SOCIALE MEDIER

© MARTEC - Maritime and Polytechnic University College