I dag fejrede rekordmange deltagere, at 56 nye maskinmestre, nu er klar til at blive sendt ud i ”den virkelige verden”. Her er der hårdt brug for deres kompetencer, og hovedparten af dimittenderne har allerede landet deres første job, og nogle har endda haft flere jobtilbud at vælge imellem.

Rekordmange pårørende, repræsentanter fra erhvervslivet, undervisere med flere ønskede dimittenderne tillykke og gav gode råd med på vejen.

Talerrækken bestod af MARTECs direktør Pia Ankerstjerne, Anne Panknin, Uddannelseschef Danske Rederier, og Toke Korup Andersen, Manager Project Engineering hos ALFA LAVAL i Aalborg.

”Bliv ved med at lære nyt, så får I et tilfredsstillende og inspirerende arbejdsliv. Se verden, udnyt at I har fået en uddannelse, som I kan bruge internationalt. Men husk at komme hjem til Nordjylland igen, vi har hårdt brug for jer og har masser af spændende jobs at tilbyde”, lød rådet fra direktør Pia Ankerstjerne.

Anne Panknin, Uddannelseschef Danske Rederier, udtrykte i sin tale håb om, at nogle af maskinmestrene ville vælge en karriere til vands, selv om hun godt ved, at maskinmestrene som generalister har super mange områder at vælge imellem.

Kaare Nielsen fra Maskinmesterforeningen fortalte om de mange ledige jobs, som dimittenderne kan søge. I alt vurderes der, at der er 3.500 åbne stillinger til maskinmestre, men at kun 4% har jobtitlen ”Maskinmester”. Det viser, hvor bred uddannelsen er og hvor mange veje, man kan vælge at gå med uddannelsen.

Tro på dig selv og sig din mening!
Det var nogle af de gode råd fra Toke Korup Andersen til de nydimitterede maskinmestre. Han er selv tidligere studerende på MARTEC og ved om nogen, hvad uddannelsen kræver og hvordan det er at skifte studielivet ud med arbejdslivet og det lederjob, som han har i dag hos Alfa Laval.

Baseret på sine egne oplevelser havde Toke disse råd til de nydimitterede maskinmestre:

”Du skal tro på dig selv og turde sige din mening ude i arbejdslivet. Du har forudsætningerne for at blive hørt. Opsøg ny viden og vær åbne over for forandringer og andres viden og holdninger.”

Toke fortalte også, hvordan han dagligt trækker på det, han har lært på MARTEC, som udover det rent faglige er evnen til at tilegne sig ny viden.

Uddeling af priser
Der blev uddelt en række priser til dimittender, som i studietiden har gjort sig ekstra positivt bemærket, fagligt såvel som socialt.

  • Borgmesterens pris blev uddelt af Viceborgmester Peter E. Nielsen og gives til en lokalt forankret studerende, som har udvist godt kammeratskab gennem uddannelsen. Præmien gik i år til Jakob Alstrøm Myrtue.
  • Rederiet A. P. Møllers præmie gik til Mathias Bjørn Høj Nørgaard Nielsen. Gaven gives til en studerende, som lever op til kravene fra MÆRSK om flid, omgængelig og opmærksom.
  • Formand for MARTEC Maskinmesterklub, Arly Nielsen, uddelte pengegave til Kent Møller.
  • Anne Panknin uddelte Danske Rederiers præmie til Chris Mariendal Bagger.
  • Sekretariatschef Kaare Lund Nielsen uddelte på vegne Maskinmesterforeningen præmier til Simon Harboe Olsen og Esben Sandberg Fræer. Præmierne uddeles til studerende, som i særlig grad har medvirket til et konstruktivt studiemiljø, som skaber resultater for alle på holdet.
  • Prisen på 5.000 kr. til bedste værkstedsskoleprojekt blev uddelt af Lene Bildtoft på vegne af Maritime Network Frederikshavn til Emil Mellergaard Ovesen, Frederik Hagsholm Nielsen og Anders Birch Breuning. Gruppen har taget udgangspunkt i den grønne omstilling ved at fremstille et mekanisk batteri. Gruppen har gjort sig bemærket ved et flot håndværksmæssigt udført projekt, som samtidig forsøger at løse en energimæssig problemstilling. Projektet var understøttet af en særdeles god rapport. Projektet fik karakteren 12.

De 56 nye maskinmestre har modtaget bevis fra MARTEC for at have gennemført professionsbachelor-uddannelsen i maritim og maskinteknisk ledelse og drift (Bachelor of Technology Management and Marine Engineering)

Victor Harpøth Adamsen
Nicolai Mangor Agerbo
Bo Munch Andersen
Rasmus Kristoffer Norre Andersen
Mads Arnoldsen
Chris Mariendal Bagger
Kent Dalby Beck-Andersen
Mathias Schellerup Aagaard Bertelsen
Rune Halgren Broberg
Armin Busuladzic
Henrik Manantan Carstensen
Lasse Striboll Beilegaard Christensen
Mohamad Ibrahim Fawaz
Esben Sandberg Fræer
Lasse Gjøderum
Magnus Birch Greve
Frederik Heisel
Tobias Rolle Horne
Ostap Hvid
Mark Lyneborg Jakobsen
Erik Jangaard
Jeppe Wittrup Johansen
Anders Kusk Jæger
Peter Degner Knudsen
Mathias Kristensen
Erik Kristiansen
Rasmus Mejlholm Larsen
Rasmus Winther Larsen
Daniel Lyng Laustsen
Mathias Østergaard Mouritsen
Jacob Alstrøm Myrtue
Kent Møller
Patrick Frahm Nedergaard
Christian Raundrup Nielsen
Kristian Myrtue Nielsen
Mads Holm Nielsen
Mattias Bjørn Høj Nørgaard Nielsen
Johan Kok Olsen
Simon Harboe Olsen
Andreas Gulbæk Pedersen
Palle Harboe Pedersen
Jon Langvad Petersen
Mathias Weinreich Poulsen
Jesper Quist
Frederik Pedersen Raal
Christian Skjødt Rasmussen
Kristoffer Meng Rise
Robert Skovsgaard Sim
Kristoffer Skall
Jens Junge Stoffersen
Rasmus Venneberg Sørensen
Jon Bjarke Sebastian Nuno Timotheussen
Phuc Uy Truong
Rasmus Vestergård
Gustav Sønderskov von der Maase
Kristian Rank Wirenfeldt