UDDANNELSER

MARTEC starter maskinmesteruddannelse i Thisted

Publiceret 28-04-2022

De unge i Thy kan nu se frem til et nyt videregående uddannelsestilbud. Det er det maritime og polytekniske uddannelsescenter, MARTEC der forventer opstart af 1. semester af maskinmesteruddannelsen i Thisted. Det betyder, at alle unge med en studenterhue kan starte deres videreuddannelse allerede til august 2022, uden at de behøver at flytte væk fra lokalområdet.

MARTEC har sendt ansøgning til myndighederne om lov til at starte maskinmesteruddannelsen i Thisted og har netop fået godkendelsen i hus. Det betyder, at MARTEC er klar til at lancere 1. semester af uddannelsen i samarbejde med EUC Nordvest, som skal medvirke på den første del af uddannelsen:

”Vi er temmelig begejstrede for, at det er lykkes at få maskinmesteruddannelsen til Thisted. Ikke blot på egne vegne, men på hele Nordvestjyllands vegne. Maskinmesteruddannelsen er Danmarks bredeste og mest alsidige tekniske uddannelse, og den peger direkte ind i erhvervssammensætningen i vores område. Vi har utrolig mange produktionsvirksomheder, der har brug for netop de kompetencer, en maskinmester besidder”, fortæller direktør Hans Chr. Jeppesen fra EUC Nordvest.

Maskinmesteruddannelsen får adresse hos Professionshøjskolen UCN Maskinmesteruddannelsen er en professionsbacheloruddannelse, og MARTEC har derfor besluttet og indgået en aftale om, at uddannelsen skal have til huse hos Professionshøjskolen UCN på Lerpyttervej, hvor der i forvejen er et uddannelsesmiljø for videregående uddannelser. De første ni mdr. af uddannelsen vil de studerende dog have deres daglige gang i værkstederne på EUC Nordvest. Her vil de blive introduceret til maskinmesterfaget og få oparbejdet de grundlæggende håndværksmæssige kompetencer inden for drejning, fræsning, svejsning, motorpasning, el-installationsarbejde med mere, så de er godt rustet til at gennemføre den resterende del af uddannelsen. Efter de første 9 måneder skal de studerende i praktik i en virksomhed eller hos et rederi, inden de starter op på den teoretiske del af maskinmesteruddannelsen.

”Der er ydet en stor indsats for at kunne starte Maskinmesteruddannelsen op allerede til august 2022. MARTEC er, som uddannelsesinstitution i Frederikshavn, klar over, hvor vigtigt det er for et nærområde at kunne tilbyde de unge muligheder for videregående uddannelser lokalt - og ministerens godkendelse i dag er derfor vigtig at agere på. En stor tak til regeringen og til vores samarbejdspartnere i Thisted, Kommunen, Thy Erhvervsforum og ikke mindst EUC Nordvest og UCN. Vi oplever en stor imødekommenhed og velvilje og ved af erfaring, at det er afgørende med stærk, lokal opbakning for at få succes med uddannelser i udkantsområder. Derfor håber jeg, at hele Thisted og omegn vil tage positivt imod os og bidrage aktivt til, at vi får skabt masser af opmærksomhed om det nye uddannelsesudbud, så der forhåbentlig er mange unge mennesker, der får lyst til at gennemføre maskinmesteruddannelsen i Thisted”, lyder det fra direktør Pia Ankerstjerne fra MARTEC.

MARTEC trækker på stor erfaring, da de har uddannet maskinmestre i Frederikshavn siden 1929.

Også på UCN er der stor glæde og tilfredshed med det kommende samarbejde om maskinmesteruddannelsen:

”Det vil blive et løfte ikke bare for studiemiljøet på Lerpyttervej, men for hele Thy med det kommende samarbejde. Maskinmesteruddannelsen repræsenterer en faglighed, der er brug for i Thy, og samtidig vil det gøre hele området mere attraktivt som studie og uddannelsessted” siger rektor Kristina Kristoffersen fra UCN.

MARTEC, UCN og EUC Nordvest forventer at kunne byde de første maskinmesterstuderende velkommen allerede medio august, så hvis man vil sikre sig en plads på det første hold, er det med at få søgt ind via www.optagelse.dk og vedhæfte et bilag som angiver, at man ønsker at tage uddannelsen i Thisted. Sidste frist for ansøgning er d. 5. juli 2022, kl. 12. Der er mere information at hente på www.martec.dk/thisted

Kontakt Info

MARTEC
Maritime and Polytechnic
University College
Hånbækvej 54
9900 Frederikshavn
Danmark

CVR-nr. 70771128
EAN-nr. 5798000023161

Tlf.: 96 20 88 88
Email: martec@martec.dk

STUDIEADMINISTRATION

Mandag

07:45 – 14:00

Tirsdag

07:45 – 14:00

Onsdag

07:45 – 14:00

Torsdag

07:45 – 14:00

Fredag

07:45 – 13:00

SOCIALE MEDIER

© MARTEC - Maritime and Polytechnic University College