Tirsdag formiddag havde MARTEC Thisted, UCN Thisted og EUC Nordvest fornøjelsen af at byde velkommen til erhvervsminister Simon Kollerup. Her foretog erhvervsministeren den officielle åbning af maskinmesteruddannelsen og mødte både erhvervsliv og studerende på den nye uddannelse.

Klokken 10 rullede ministerbilen op foran UCN Thisted, hvor MARTEC Thisted har til huse. Her stod uddannelsesledelsen for maskinmesteruddannelse på MARTEC og repræsentanter fra BILA og Sjørring Maskinfabrik klar til at tage imod.  Begge virksomheder ansætter maskinmestre og bakker op om den nye uddannelse i Thisted.

De maskinmesterstuderende havde første skoledag den 15. august men i dag blev uddannelsen officielt åbnet ved at erhvervsministeren klippede det røde bånd.

Herefter gik turen til den anden side af Lerpyttervej til EUC Nordvest, hvor de studerende arbejder i værkstederne. Her kunne såvel presse som erhvervsministeren møde undervisere og studerende på uddannelsen.

Med maskinmesteruddannelsen kan nærområdet tilbyde de unge muligheder for videregående uddannelser lokalt og gør derved hele området attraktivt som studie- og uddannelsessted. Og netop betydningen af et lokalt videreuddannelsestilbud var et af de emner, som erhvervsministeren drøftede med de studerende på maskinmesteruddannelsen. Her fyldte emnerne om uddannelsesvalg og karrieredrømmene om at gøre en forskel i den grønne omstilling også samtalerne.

Simon Kollerup fik en god snak med de to virksomheder om hvilken rolle maskinmestre kan spille i deres virksomheder og i den grønne omstilling.

Læs mere om maskinmesteruddannelsen i Thisted her