Hvert år hædrer Uddannelses- og Forskningsministeriet 7 fremragende undervisere på de videregående uddannelser i Danmark med en pris på 500.000 til hver. MARTEC har i år nomineret lektor Anna Oldenburg Larsen til den nationale underviserpris. Anna Oldenburg Larsen er valgt med stor opbakning fra både studerende, kolleger og ledelse.

”Det kom som en stor overraskelse, da både vicedirektøren og uddannelseschefen kom ind midt i undervisningen med blomster og tale.”, fortæller Anna Oldenburg og fortsætter:

”Jeg er både beæret og stolt – især på grund af det faktum, at vores studerende har været med til at nominere mig. De studerendes trivsel og udvikling har altid været en stor drivkraft for mig i mit arbejde – at se dem lære mine overvejende teoretiske fag, og derefter følge deres udvikling med at overføre det til praksis i de tværfaglige opgaver, der ligger i deres uddannelse. Og denne påskønnelse fra de studerendes side, giver mig en styrket tro på at vi – som uddannelsessted - har gang i noget rigtigt. Jeg vil gerne sige tak for den tillid der er blevet vist mig med denne nominering, og jeg glæder mig til at få lov til at repræsentere MARTEC, ved den kommende tildeling af årets undervisningspris.”

Nomineret af studerende, kolleger og ledelse i fællesskab

Prisen er oprettet for at hædre Danmarks bedste undervisere, og sætter dermed fokus på en gode undervisning. Det kan blandt andet være gennem fornyelse at bringe ny teknologi ind i undervisningen, evnen til at engagere de studerende og pirre deres nysgerrighed, for på den måde løfte deres passion for deres studie.

”Vi har mange fantastiske undervisere her på MARTEC, som hver eneste dag inspirerer vores studerende. Det er altid svært at fremhæve én underviser frem for en anden, men det er en kæmpe fornøjelse at hædre Anna Oldenburg for hendes fremragende undervisning. Beslutningen om at nominere Anna er taget i fællesskab med undervisere og studerende, og vi er overbeviste om, at Anna er en stærk kandidat til at vinde den nationale undervisningspris,” udtaler Pia Ankerstjerne, direktør på MARTEC.

Enestående evne til at få elever til at tro på egne evner

”Anna er rigtig god til at tilpasse sin undervisning i forhold til dem der skal modtage undervisningen og læringen heraf. Hun holder sin undervisning ajour i forhold til den nyeste viden på forbilledlig vis og inddrager sin tid fra praksis i sin daglige undervisning. Anna vil vore elever og studerende og opnår derigennem stor respekt for sit arbejde. Hun formår at differentiere undervisningen således, at hver enkelt elev/studerende opnår højest mulige faglige niveau. Anna har igennem flere år været medforfatter på en stor del af det undervisningsmateriale, som bliver anvendt ifm. skibsassistentuddannelsen – ikke kun på MARTEC, men flere steder i landet. Anna er meget vellidt blandt sine kollegaer og deler erfaringer og inddrager disse i udviklingen af egen undervisning”, fortæller Vicedirektør på MARTEC, Brian Thomsen og fortsætter:

”Anna har igennem mange år været en del af MARTEC’s studie- og praktikvejledning og opnår derigennem ofte at vejlede elever og studerende til at turde tro på sig selv og egne evner til at kunne gennemføre en maritim uddannelse.”

Om prisen
Der bliver uddelt priser til i alt 7 undervisere: to fra universiteterne, to fra professionshøjskolerne, én fra erhvervsakademierne, én fra udbyderne af de højere kunstneriske uddannelser og endelig én fra de maritime uddannelser.

Alle de maritime uddannelsesinstitutioner i landet har mulighed for at indstille deres kandidat. Herefter udvælger en jury bestående af ansatte og studerende fra de maritime uddannelsesinstitutioner den endelige kandidat. Kandidaten bliver præsenteret for rektorkollegiet for de maritime uddannelsesinstitutioner, som indstiller den udvalgte underviser til ministeriet. Til juni finder overrækkelsen sted i København. Prisen omfatter et pengebeløb på 500.000, hvor 200.000 kr. er en personlig hæderspris til underviseren, og 300.000 kr. går til udviklingsaktiviteter, der skal understøtte et godt og engagerende undervisningsmiljø.