UDDANNELSER

Dannebrog vejrede smukt mod en blå himmel hos MARTEC - det maritime og polytekniske uddannelsescenter i Nordjylland, da sommerens nye maskinmestre dimitterede. Repræsentanter fra erhvervslivet, og tidligere studerende, undervisere og pårørende, ønskede de nye dimittender tillykke.

23 nye maskinmestre dimitterer fra MARTEC

Publiceret 26-06-2020

Normalt ville Multisalen på MARTEC være fyldt helt op, med glade dimittender, familier, og venner af MARTEC. Men denne gang var det en lille, eksklusiv flok der fejrede dimittenderne, så gældende afstandsregler og påbud kunne overholdes.

”Dimissionerne her på MARTEC er en festdag, hvor vi fejrer de nye maskinmestre som står klar til en fantastisk karriere – både til søs og på land. De er klar til en fremtid hvor rigtig mange forskellige brancher får værdi af deres ekspertiser. De har fantastiske karrieremuligheder, og så kan de selvfølgelig også se frem til en rigtig god løn,” fortæller direktør på MARTEC, Pia Ankerstjerne.

Med eksamensbeviset i lommen melder dimittenderne sig dermed ind i én af Danmarks mest eftertragtede professioner, bestående af omkring 8000 maskinmestre. En profession der i mange år har haft fuld beskæftigelse på grund af uddannelsens store bredde og anvendelighed i forskellige brancher.

Forandringer og nye muligheder
Flere af talerne lagde ikke skjul på, at de nye dimittender kommer ud til en verden i forandring, som i høj grad har brug for netop maskinmestrenes ekspertiser. Grøn omstilling, bæredygtighed og klima står øverst på agendaen de næste mange år

”Vores børn og børnebørn kommer til at betale prisen hvis vi ikke gør noget,” sagde Poul Knudsgaard, Direktør MAN Energy Solutions, og fortsatte: ”Der er behov for forandring, og det gælder også hos jer. I skal have modet til at åbne jeres uvidenhed op, og blive ved med at lære. Og i skal have modet til at gribe de muligheder der byder sig og gøre en forskel.”

Direktør for Danske Rederier, Anne W. Trolle, opfordrede dimittenderne til at tage nogle år til søs og søge ansættelse hos de danske rederier.

”Også i søfarten er bæredygtighed og klima et vigtigt fokusområde. Som verdens 5. største maritime nation, har Danmark et ansvar. Maskinmestrene til søs bidrager til den positive omstilling, og I har evnerne til at bidrage både til driften og bundlinjen. Hvis I vælger den maritime vej, så lover jeg, at det ikke bliver kedeligt!”

Tidligere studerende på MARTEC og Business & Market Development Manager hos Alfa Laval, Martin Hansen, gav dimittenderne en simpel men vigtig huskeregel.

”Tag chancen! Tør lave fejl! Spring ud i nye udfordringer! I har den perfekte uddannelse til at løse de udfordringer, I møder på jeres vej”.

Præmier
På vegne af Borgmester Birgit Hansen overrakte Uddannelsesleder på MARTEC, Jan Jacobsen, den traditionsrige kogebog, til en studerende som har gjort sig positivt bemærket gennem sin studietid. Modtageren blev Christian Odgaard Rademacher, med begrundelsen, at Christian er en glad og vellidt studerende over for medstuderende såvel som undervisere. Christian startede uddannelsen med at brække benet. Med hjælp fra medstuderende, familie og venner kom han i skole, fordi han brændte så meget for maskinmesteruddannelsen. Christian er bosiddende i Frederikshavn.

Efterfølgende blev der uddelt en række priser til studerende, som har gjort sig positivt bemærket både fagligt og socialt. Rederiet A. P. Møllers præmie gik til Jonas Kellberg. Præmien gives for Jonas’ opførsel, flid, ordenssans og forhold til kammeraterne. På vegne af Maskinmestrenes Forening, uddelte Lektor Kenneth Weesgaard præmier til Michael Roger Marelius Johansen og Rasmus Bang Andersen. MARTEC Maskinmesterklub uddelte pengegave til Nicolai Grøn Thomsen. Endelig overrakte underviser Peter Trudslev en erkendtlighed fra Aalborg Maskinmester Klub til Rasmus Bové Simonsen.

Præmien for årets maskintekniske projekt
Traditionen tro uddelte Christina Ørskov på vegne af Martime Network Frederikshavn prisen for bedste projekt på Maskinteknisk Afdeling. Projektet udarbejdes i forbindelse med det maskintekniske forløb, som alle med en studentereksamen skal gennemføre i uddannelsens begyndelse, og de studerende modtager 5.000 kr. Da den udvalgte gruppe fra vinterens hold var i praktik, blev der i dag uddelt to priser.

Vinderne for efterårssemestret blev Mads Arnoldsen, Iben Jørgensen og Ali Shafizadeh, som på fornemste vis havde fremstillet en maskine, som brillerede ved at kunne lave seks pandekager ad gangen. Maskinen doserede den rette mængde pandekage dej på fixerede stegepander, stegte dem, vendte dem og afleverede til sidst pandekagerne på et serveringsfad. Projektet var veludført og særlig automationsdelen var imponerende.

Forårets vindere blev Casper Svendsen, Jens Christian Andersen, Jesper Kaag og Vithusan Vijayarasa. Forårets projekter blev desværre præget af COVID-19 situationen. Skolen måtte lukke og projekterne blev vurderet ud fra de,t de unge mennesker havde nået at lave. Valget faldt på en ”Elevations Vinkælder” som håndværksmæssigt var særdeles veludført. Projektet blev bakket op af en fremragende rapport som understøttede produktet teknisk og historisk.

Her er de nye maskinmestre
Følgende modtog deres bevis fra MARTEC som maskinmester, for at have gennemført professionsbacheloruddannelsen i maritim og maskinteknisk ledelse og drift (Bachelor of Technology Management and Marine Engineering):

Christian Odgaard Rademacher, Nicolai Grøn Thomsen,
Daniel Fleischer, Rasmus Bang Andersen,
Jens Schmidt Haislund Jensen, Rasmus Bové Simonsen,
Jonas Kellberg, Suni Joachim Knudsen
Kris Salversen, Tais Rosenvinge,
Mads Tøt Lyngø, Thomas Kjeldal Jensen,
Martin Schou Hansen, Bjørn Stensig Holm,
Mathias Norsk, Henrik Nygaard,
Mathias Thusgård Andersen, Markus Aage Gjettermann Olsen,
Michael R. M. Johansen, Rasmus Bistrup Kornum
Morten Ejner Kjær Larsen, Thomas Inner Kåg,
Morten Skovgård Andersen

Fakta
MARTEC er et maritimt og polyteknisk uddannelsescenter som udbyder alle de maritime uddannelser i Danmark. Uddannelserne spænder fra grunduddannelser til videregående polytekniske og nautiske uddannelser. Institutionen udbyder den grundlæggende maritime uddannelse som skibsassistent, maritim student (HF-søfart), skibsmaskinist, sætte-, kyst- eller fiskerskipper og skibsfører samt professionsuddannelserne som skibsfører og maskinmester. MARTEC administrerer Skoleskibet DANMARK og driver tillige en omfattende kursusvirksomhed med fokus på certifikatgivende kurser inden for det maritime, offshore og vindenergiområdet. Mere information på www.martec.dk

Kontaktpersoner
Direktør Pia Ankerstjerne; tlf.: 9620 8888; e-mail: pan@martec.dk
Kommunikations- og marketingmedarbejder René Kæseler; tlf.: 3012 3358; e-mail: rek@martec.dk

Kontakt Info

MARTEC
Maritime and Polytechnic
University College
Hånbækvej 54
9900 Frederikshavn
Danmark

CVR-nr. 70771128
EAN-nr. 5798000023161

Tlf.: 96 20 88 88
Email: martec@martec.dk

STUDIEADMINISTRATION

Mandag

07:45 – 14:00

Tirsdag

07:45 – 14:00

Onsdag

07:45 – 14:00

Torsdag

07:45 – 14:00

Fredag

07:45 – 13:00

SOCIALE MEDIER

© MARTEC - Maritime and Polytechnic University College