NYHED

Frederikshavn Sejlklub, MARTEC og Frederikshavn Gymnasium indgår samarbejde, så de kommende elever på uddannelsen Maritim Student kan få sejlads på skoleskemaet. Maritim Student-uddannelsen udbydes i et samarbejde mellem MARTEC og Frederikshavn Gymnasium og tilbydes som både HF og STX. På billedet ses fra venstre: næstformand Frederikshavn Sejlklub Christian Birk, direktør på MARTEC Pia Ankerstjerne, formand Frederikshavn Sejlklub Morten Grønning Jensen og rektor Frederikshavn Gymnasium Thomas Svane.

Frederikshavn Sejlklub og Maritim Student indgår samarbejde

Publiceret 02-07-2020

Tidligt onsdag morgen mødtes formand for Frederikshavn Sejlklub, Morten Grønning Jensen og næstformand Christian Birk, rektor på Frederikshavn Gymnasium, Thomas Svane og direktør på MARTEC, Pia Ankerstjerne, på marinaen i Frederikshavn, og skrev en vigtig samarbejdsaftale under.

Flere unge til Frederikshavn
Maritim Student uddannelsen tiltrækker unge mennesker fra hele landet til Frederikshavn, og til august starter 32 elever på uddannelsen. Mange af dem skal bo på MARTECs skolehjem på Kragholmen, hvor bl.a. nyindkøbte kajakker og SUP-boards, et nyindrettet billardrum samt et samarbejde med ungdomsskolen er med til at sikre et varieret tilbud af aktiviteter.

Med dagens aftale kan de mange nye elever på Maritim Student nu se frem til at have mere end blandt andet dansk, matematik, værkstedsskole og navigation på skoleskemaet. Mandag og onsdag morgen får eleverne således mulighed for at vælge mellem sportsaktiviteter og et studiejob. Med den nu underskrevne samarbejdsaftale kan nogle af de elever, der vælger sport, altså se frem til at kunne tilbringe de første skoletimer på havet i Frederikshavns Sejlklubs nyerhvervede Match28 både.

Samarbejdet mellem uddannelsesinstitutioner og foreninger kan fastholde unge i Frederikshavn
De unges tilknytning til sejlklubben, kammeratskabet på gymnasiet og sammenholdet på skolehjemmet er med til at sikre eleverne et solidt socialt netværk. For Thomas Svane, rektor på Frederikshavn Gymnasium, er netop stærke netværk nøglen til at fastholde de unge i Frederikshavn:

”Vi har udbudt Maritim Student i over 20 år, men med de nye tiltag, er rammerne om uddannelsen blevet væsentligt forbedret. Vi håber, det kan være med til tiltrække flere unge til Frederikshavn og forhåbentligt også bidrage til, at flere får lyst til at fortsætte i videre uddannelse eller arbejde i byen.”

Og målsætningen er ikke grebet ud af den blå luft. I år er 75% af de nye elever tilflyttere, og ydermere er næsten halvdelen piger. Der har altid været piger på uddannelsen, men andelen er i år steget markant. Thomas Svane er ikke i tvivl om, at det vil styrke miljøet i både klassen og på skolehjemmet.

Nye talenter til den maritime branche
De elever, der vælger at kombinere uddannelsen med et studiejob, vil hver mandag og onsdag morgen arbejde i maritime virksomheder i og omkring Frederikshavn. Dermed får de unge et unikt indblik i den maritime branche. Det Blå Nordjylland efterspøger unge, der har lyst til at bosætte sig og arbejde i landsdelen, og det er netop et af målene med Maritim Student.

”Mange af eleverne kommer med en spirende interesse for det maritime område, og vi forsøger med denne helt specielle Maritime Student uddannelse at få deres interesse til at vokse sig stærk og samtidigt inspirere dem til at vælge en maritim videregående uddannelse og karriere -– gerne i Nordjylland”, siger direktør for MARTEC, Pia Ankerstjerne, og fortsætter: ”Uddannelsen giver både adgang direkte til job som ubefaren skibsassistent – eller til hele det videregående uddannelsessystem. Vi er super glade for både samarbejdet med sejlklubben og de mange maritime virksomheder, der bakker op med studiejobs.”

Det fremtidige samarbejde
Efter inspektion af de to Match 28 både var Pia Ankerstjerne, Thomas Svane, Morten Grønning Jensen og Christian Birk enige om, at det bliver spændende at følge de kommende elevers færden i sejlklubben:

“Vi har i sejlklubben store forventninger til udviklingen af samarbejdet fremadrettet. Vi er overbeviste om, at de studerendes aktivitet i vores regi kan bidrage til at skabe øget omtale og interesse for sejlsport i bredere kredse og herigennem understøtte sejlklubbens bestræbelser på at vende de senere års udvikling med stagnerede og nedadgående udvikling i medlemstallene.” Udtaler Morten Grønning Jensen, formand for sejlklubben, og fortsætter: ”Udover at bidrage til at sikre de studerende et socialt netværk i byen under, og gerne også efter deres uddannelse, er det vores ambition, at vandsportsaktiviteterne og anvendelsen af faciliteterne i vores forening, vil være med til at skabe varige og gensidigt forpligtende forbindelser mellem unge studerende og Frederikshavn Sejlklub.”

Fakta
MARTEC er et maritimt og polyteknisk uddannelsescenter som udbyder alle de maritime uddannelser i Danmark. Uddannelserne spænder fra grunduddannelser til videregående polytekniske og nautiske uddannelser. Institutionen udbyder den grundlæggende maritime uddannelse som skibsassistent, maritim student (HF-søfart), skibsmaskinist, sætte-, kyst- eller fiskerskipper og skibsfører samt professionsuddannelserne som skibsfører og maskinmester. MARTEC administrerer Skoleskibet DANMARK og driver tillige en omfattende kursusvirksomhed med fokus på certifikatgivende kurser inden for det maritime, offshore og vindenergiområdet. Mere information på www.martec.dk

Kontaktpersoner
Direktør Pia Ankerstjerne; tlf.: 9620 8888; e-mail: pan@martec.dk
Rektor Frederikshavn Gymnasium Thomas Svane; ts@frhavn-gym.dk

Kommunikations- og marketingmedarbejder René Kæseler; tlf.: 3012 3358; e-mail: rek@martec.dk

KONTAKT INFO

MARTEC
Maritime and Polytechnic
University College
Hånbækvej 54
9900 Frederikshavn
Danmark

CVR-nr. 70771128
EAN-nr. 5798000023161

Tlf.: 96 20 88 88
Email: martec@martec.dk

STUDIEADMINISTRATION

Mandag    07:45 – 14:00
Tirsdag      07:45 – 14:00
Onsdag     07:45 – 14:00
Torsdag     07:45 – 14:00
Fredag      07:45 – 13:00

SOCIALE MEDIER

© MARTEC - Maritime and Polytechnic University College