Studiemiljø - Fællesskab og nært miljø

MARTEC er kendt for vores faglige niveau og prioriterer kvaliteten i vores undervisning højt. Vi satser på klassebaseret undervisning med mange undervisningstimer i et fagligt og socialt fællesskab. Vi tror på, at dette er måden at hjælpe flest muligt frem til en god uddannelse og samtidig sikre et højt fagligt niveau. Studiemiljøet på MARTEC er derfor kendetegnet ved, at du har tæt kontakt til din underviser og indgår i et nært socialt miljø, hvor du kan føle dig hjemme. Her siger vi godmorgen og tak for i dag og skolerne er åbne og tilgængelige døgnet rundt.

Uddannelserne udføres med fokus på at kombinere klasseundervisning, gruppeopgaver og projekter samt praktisk udførelse med anvendelse af vores mange veludstyrede undervisningsfaciliteter – hertil råder MARTEC over mere end 13.000 m2 moderne faciliteter fordelt på vores lokationer i Frederikshavn, Skagen og Aalborg.

I løbet af året arrangerer MARTEC forskellige faglige arrangementer for vores studerende. Hvert år afholder vi blandt andet erhvervsdag og en rederidag, hvor virksomheder og rederier bliver inviteret inden for på skolen, hvor de dels bidrager til undervisningen – og dels fortæller om dine muligheder for praktikpladser og jobs.

Hos os er kvalitet, fællesskab og trivsel i højsædet og vi glæder os til at byde dig velkommen på MARTEC.

lektiehjaelp

Lektiehjælp

Efter behov arrangeres der forskellige former for lektiehjælp på MARTEC, fx åbne lektiecafeer. Du er også altid velkommen til at få en snak med en af dine undervisere om eventuelle udfordringer og opgaver på studiet.

sport-fritid

Sport og fritid

Som studerende har du mulighed for at låne MARTECs faciliteter til sports- og fritidsaktiviteter. På MARTEC Kragholmen er der både fitness-rum, crossfit-område og efter aftale kan du også låne gymnastiksalen til sport.

billetter

Rabat på billetter

Hos studieadministrationen på MARTEC kan du købe billetter med rabat til Frederikshavn Svømmehal. Hold øje med vores infoskærme på skolerne, hvor vi deler andre relevante tilbud til vores studerende.

Værkstedsskolen i Aalborg

På vores lokation i Aalborg kan du tage 1. semester på maskinmesteruddannelsen. Det er en mindre afdeling med flotte nyrenoverede lokaler og værkstedsfaciliter, hvor der er plads til cirka 36 studerende.

Når du har gennemført værkstedsforløbet, skal du læse videre på MARTEC Hånbækvej.

HBV_lille

MARTEC Hånbækvej

Her går du, hvis du læser til:
- Maskinmester
- Skibsfører professionsbachelor
- Skibsmaskinist

KRH_lille

MARTEC Kragholmen

Her går du, hvis du er tilknyttet:
- Skibsassistent
- Maritim Student
- Skoleskibet DANMARK

Skagen_lille

MARTEC Skagen

Her går du, hvis du læser til:
- Skibsfører konventionel
- Kyst- eller sætteskipper
- Fiskeskipper

HBV_stor

MARTEC Hånbækvej

MARTECs Professionsbachelor- og tekniske uddannelser læses primært på MARTEC Hånbækvej – den tidligere Frederikshavn Maskinmesterskole. Maskinmesterskolen blev oprindeligt grundlagt i 1929 i bygninger midt i byen, men i 1968 flyttede skolen ud på Hånbækvej 54 i de nuværende lokaler. Siden er den løbende blevet moderniseriet, så den i dag fremstår som en lys og moderne skole med lækre undervisningsfaciliteter og værksteder.

På Hånbækvej finder du blandt andet vores el-, energi- og miljølaboratorier, en værkstedsskole og vores full mission simulator, som vi deler med Fredericia Maskinmesterskole.

Vores Energi & Miljølaboratorium er opbygget med hjælp fra en række sponsorer og EU-støttemidler, og indeholder en lang række teknologier til fx energiproduktion, klimastyring, køleanlæg og avancerede systemer til styring af anlæg og energioptimering, som alle kan bruges i undervisningen. I vores Elektrotekniske laboratorium, hvor der arbejdes med både svag- og stærkstrøm, gennemfører de studerende en række praktiske øvelser og forsøg, der underbygger den teori, som der undervises i på skolen. Undervisningen i faget automation foregår i vores Procesautomationslaboratorium, og er bygget op omkring øvelser inden for styrings- og reguleringsteknik samt integrerede automationssystemer.

Værkstedsskolen indeholder udstyr indenfor spåntagende bearbejdning af metalemner (drejning – fræsning), termisk sammenføjning (svejsning - lodning), motormontage, hydraulik osv. Dertil har vi en lækker projekthal, hvor de studerende laver og fremviser deres afslutningsprojekt på værkstedsskolen.

HBV-indflydelse

Indflydelse fra de studerende

På hvert semester vælges en klasse-repræsentant, der en gang om måneden mødes med studielederen, en repræsentant fra underviserne samt studievejledningen for at diskutere dagligdagen på studiet. De deltager også i skolens studienævn, hvor uddannelsen indhold mv. diskuteres på lige fod med skolens undervisere.

HBV_westend

WEST END fredagsbar

På MARTEC Hånbækvej har de maskinmester-studerende oprettet fredagsbaren WEST END, hvor alle studerende på skolen er velkomne. Hele overskuddet går direkte til de maskinmester-studerendes studietur. Skolen bifalder og bakker så vidt muligt altid op om relevante arrangementer, der arrangeres af de studerende.

Frhavn-studieby

Frederikshavn som studieby

Er du til mountain biking, vandreture, vandsport, fodbold, håndbold eller ishockey er der masser af etablerede sportsklubber samt en af Danmarks længste gågader.

KRH-stor

MARTEC Kragholmen

MARTECs ungdoms- og grundlæggende maritime uddannelser er placeret på MARTEC Kragholmen – den tidligere Frederikshavn Søfartsskole. Søfartsskolen blev etableret i 1949 på en stor, skøn grund kun nogle få meter fra Kattegat, og elevfløjen blev oprindeligt bygget i 1938 som turisthotel. Siden er skolen løbende blevet moderniseriet, så den i dag fremstår som en lys og moderne skole med lækre undervisningsfaciliteter og værksteder.

På Kragholmen finder du blandt andet vores store udendørs træningsområde, som også benyttes af vores kursusafdeling MARTEC Training Center, en værkstedsskole og en masse lækre faciliteter til fritidsaktiviteter.

På vores store træningsområde er der etableret brandøvelsesfaciliteter til grundlæggende brandøvelser og øvelser i røgfyldte rum. Med kranerne laves der kranøvelser med vores mange remedier til træning i løft- og anhugnings teknikker, samt arrangementer til øvelse i surring og afladning. Der er også etableret indendørsfaciliteter til højderedning, maritim og offshore sikkerhedstræning på området.

Værkstedsskolen indeholder udstyr indenfor spåntagende bearbejdning af metalemner (drejning – fræsning), termisk sammenføjning (svejsning - lodning), motormontage, hydraulik osv.

Som studerende på MARTEC kan du frit træne i vores fitness-rum og crossfit-område på MARTEC Kragholmen. På MARTEC Kragholmen er der desuden billard- og dartrum, bordtennis, gymnastiksal, musiklokale og masser af plads til udendørs aktiviteter og ikke mindst stranden lige uden for døren.

På MARTEC Kragholmen forbyder alkoholpolitikken al indtagelse af alkohol på skolens område.

KRH-havn

Tæt tilknytning til havnen

En del af undervisningen på MARTEC Kragholmen foregår på vores område ved havnen, hvor der trænes i søsikkerhed, søredning og sejlads. Vi har egen fritfaldsbåd, åbne og lukkede redningsbåde, Fast Rescue Boat, MOB både og flere typer af redningsflåder. Desuden er der teorilokaler med omklædningsfaciliteter.

KRH-skolehjem

Skolehjem og Coach Corner

På MARTEC Kragholmen finder du også vores skolehjem, som er bopæl for studerende på skibsassistentuddannelserne, Skoleskibet DANMARK og Maritim Student HF & STX.

Frhavn-studieby

Frederikshavn som studieby

Er du til mountain biking, vandreture, vandsport, fodbold, håndbold eller ishockey er der masser af etablerede sportsklubber samt en af Danmarks længste gågader.

Skagen_stor

MARTEC Skagen

MARTECs navigatøruddannelser læses primært på MARTEC Skagen – den tidligere Skagen Skipperskole. Skipperskolen blev etableret i 1921 i Skagen og fusionerede i 2017 med MARTEC. Den flotte og moderne skolebygning ligger på en helt unik placering ved havnen - kun et stenkast fra Kattegat, med en flot udsigt over havet og til den gamle ”Kongevilla” på Damstederne.

MARTEC Skagen er en moderne, erhvervsrettet uddannelsesinstitution med trivsel og studiemiljø i højsædet, tæt kontakt mellem studerende og undervisere, og et nært socialt miljø, som du kan føle dig hjemme i. Her finder du blandt andet vores state of the art brosimulator, kursusafdeling og klasseværelser med Danmarks smukkeste udsigt.

skagen-simulator

Topmoderne brosimulator

I kraft af vores topmoderne full mission Brosimulator, kan vi tilbyde virkelighedstro træning, hvor der anvendes relevante søkort, havne, skibe og skibsmotorer, gør at vi kan øve alle tænkelige scenarier til søs.

skagen-kursus

Kursusafdeling

På MARTEC Skagen har vi også en veludstyret kursusafdeling, der tilbyder kurser inden for blandt andet navigation og kommunikation.

Skagen_studieby

Skagen som studieby

Skagen by har meget at byde på. I centrum finder du en bred vifte af spisesteder, shopping-muligheder samt kulturelle oplevelser.