Skolehjem og fritid på MARTEC Kragholmen

Det er trygt og sikkert at være studerende på en af MARTECs ungdomsuddannelser. Derfor tilbyder vi alle studerende på ungdomsuddannelserne at bo på vores skolehjem på MARTEC Kragholmen, hvor undervisningen også foregår.

På skolehjemmet har vi valgt at integrere dannelse og gamle dyder i moderne kontekst, så du er bedst muligt forberedt på en udmønstring på et skib. I en verden hvor man dagligt står overfor mange valg, kan det være betryggende, at der er systemer, der sørger for de basale behov, så du som elev kan hellige dig dit studie. Mange af dagens elementer vil også bære præg af de pligter og rutiner, som et skib ledes under.

På MARTEC har vi lang erfaring med dette koncept på Skoleskibet DANMARK og er overbevist om fordelene ved dette studiemiljø. På skolehjemmet bor du sammen med en af dine medstuderende på et fælles værelse med eget bad og toilet samt WIFI og køkkenet serverer lækker mad hver dag.

Coach & Coach Corner

På skolehjemmet er der ansat en fast coach til at sørge for fritidsaktiviter og arrangementer, for de studerende, der bor på skolen. Henrik kan træffes om eftermiddagen alle hverdage i Coach Corner, hvor der også er plads til en snak om trivsel og mulighed for at få hjælp til hverdagens problematikker.

Hver eftermiddag kan du deltage i forskellige aktiviter, både på og uden for skolen.

MARTECs skolehjem

Fællesskab og trygge rammer på skolehjemmet

Når du bor på skolehjemmet, får du de bedste rammer for at passe din uddannelse og samtidig være en del af det særlige fællesskab, der er på skolen. På skolehjemmet lærer du at stå på egne ben, tage ansvar og skabe en sammenhængende hverdag, mens du studerer.

Skolehjemmet og skolen ligger i samme bygning. Selve skolehjemmet er inddelt i fire elevgange med hver 10 tomands værelser. Til hver elevgang er der en fælles opholdstue med TV og et lille thekøkken. Der er fri WiFi på skolehjemmet samt adgang til vaskerum, så du kan vaske dit tøj. Om aftenen er der mulighed for at få adgang til et elevkøkken, hvis der er behov for at lave en aftensnack. Og ellers sørger MARTECs køkken for maden hver dag.

For at forberede dig til et arbejdsliv til søs vil du opleve flere faste rutiner på skolehjemmet. Når man drager om bord på et skib, er det vigtigt at få et godt fællesskab. Du skal forvente at påmønstre skibe med flere nationaliteter, kun få mennesker om bord, og eventuelt mennesker du normalt ikke vil kunne agere med. Den mulighed eksisterer bare ikke på et skib. Man skal samarbejde og have skibet til at fungere optimalt. Derfor handler meget af hverdagen på skolehjemmet om at samarbejde, også på tværs af uddannelserne.

På MARTEC er vi også bekendt med, at der kan være mange udfordringer i dagligdagen i forhold til forsikringer, skattekort, budget over privatøkonomi etc. Derfor bliver der løbende arrangeret aktiviteter, så du kan få de bedste muligheder for at stå på egne ben, når du afslutter dit skoleophold.

Praktisk information om skolehjemmet

MARTECs skolehjem er beliggende på Kragholmen 180, 9900 Frederikshavn.

Der er i alt 40 værelser på skolehjemmet, hvor de studerende bor sammen på 2-mands værelser med eget toilet og bad.

OBS. Man skal ikke flytte sin postadresse til skolehjemmet, når man bor der.

Studerende på følgende uddannelser kan få plads på vores skolehjem:

  • Ubefaren skibsassistent (GMU) – alle studerende bor på skolehjemmet.
  • Befaren skibsassistent (SK) og skibsassistent med svendebrev (SV) – alle studerende tilbydes plads på skolehjemmet, hvis man bor mere end 75 minutters transporttid fra skolen.
  • Maritim Student HF & STX – vi anbefaler alle studerende at bo på skolehjemmet, så man kan være sammen med sine medstuderende og deltage i de fælles fritidsaktiviteter.

 

Krav for at kunne bo på skolehjemmet:

Bor du mere end 75 minutters transporttid (offentlig transport) fra skolehjemmet, kan du få plads på skolehjemmet. Har du under 75 minutters transporttid, kan du mod betaling som gæst bo på skolehjemmet, hvis der er ledige pladser .

MARTEC har egen kok, og du kan glæde dig til 3 lækre hovedmåltider om dagen. Derudover er der 2 kaffepauser i løbet af dagen.

Om aftenen har du adgang til et elevkøkken, hvis der er brug for ekstra energi til lektielæsningen.

Eleverne er selv ansvarlige for rengøring på deres værelser og de tilknyttede fællesarealer. Vi sørger for en grundig introduktion til redskaber og rengøringsmidler i begyndelsen af opholdet på skolen.

Der vil være ugentlige inspektioner på værelserne og efterfølgende feedback.

MARTEC har tilknytning til en af de lokale klinikker i Frederikshavn. Derfor har du let adgang til en læge, hvis du bliver syg. Er du under 18 år, vil dine forældre blive underrettet. Hvis sin sygdom viser sig at være alvorlig, vil vi vurdere, om du skal sendes hjem i en kort periode.

Det er forbudt at indtage (og/eller opbevare) alkohol og stoffer på MARTECs skolehjem.

MARTEC anser os selv som en uddannelsesinstitution med en skarp holdning til dette emne. Derfor har skolen en Drug & Alcohol politik, som vi forventer, at eleverne overholder til punkt og prikke. Denne politik kvitterer den studerende (eller dennes værge) for, inden undervisningen påbegyndes.

Hvis du er under 18 år, er kost og logi gratis på skolehjemmet.
Er du fyldt 18 år, kan du få SU som udeboende, når du bor på skolehjemmet. Dog skal du påregne en egenbetaling til ikke tilskudsdækkende velfærdsudgifter. Se mere i vores prisberegner.

Se vores prisberegner her

Aktiv fritid på MARTEC

Et bredt udvalg af fritidsaktiviteter

På vores skolehjem er der ansat en coach til at sørge for et bredt udvalg af aktiviteter efter skole. 

Der er adgang til gymnastiksal og fitnessrum på skolen, og der er god plads både indendørs og udendørs til forskellige aktiviteter. På etagen under skolehjemmet finder du Coach Corner, hvor der er sofaer og plads til afslapning, hygge og brætspil. Her finder du også vores billard- og dartrum. I skolens undervisningsfløj er der indrettet en lille netcafé, hvor du kan spille computer. 

Hver eftermiddag bliver der arrangeret forskellige fælles aktiviteter, du kan deltage i. Det kan fx være en tur i kajak, sejlsport, en sportsaktivitet i gymnastiksalen eller udendørs, et par timer i musiklokalet, bordtennis, sumo-brydning, squash eller spisning i det fri. Naturen rummer også gode muligheder for aktiviteter. Der er flere vandre- og løberuter og stier til mountainbiking. I Frederikshavn finder du desuden Danmarks eneste Palmestrand – beliggende lige ved siden af skolen. Her kan du nyde en badetur og en lækker is, spille beachvolley eller bare nyde solen med udsigt til palmerne.

Derudover er der lokalt masser af muligheder for fritidsaktiviteter til jer, som har overskud og lyst. Frederikshavn har et stort udvalg af sportsklubber: håndbold-, fodbold-, ishockey-, floorball-, badmintonklubber og mange flere. I byens centrum finder du bl.a. svømmehal, badeland, biograf, skaterbane, koncerthaller og en af Danmarks længste gågader med et bredt udvalg af shoppingmuligheder, specialbutikker, caféer og spisesteder.

forskning

SPS

Har du en en fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse, kan du kan søge om Specialpædagogisk støtte, når du er optaget, så du kan gennemføre uddannelsen på lige fod med andre.

Video-rundvisning på skolen

Kom med på en guidet tur rundt på skolen. Hør studerende fortælle, hvordan det er at gå på MARTEC, og hvordan teori og praksis går hånd i hånd på uddannelserne.

Frhavn-studieby

Frederikshavn som studieby

Er du til mountain biking, vandreture, vandsport, fodbold, håndbold eller ishockey? Der er masser af sportsklubber at vælge mellem samt en af Danmarks længste gågader.