Skagen som studieby

Skagen er kendt for sit helt fantastisk lys, den unikke natur og de hvide sandstrande. I byen finder du de ikoniske gule huse med røde tage, og byens centrum byder på gode shoppingmuligheder, spisesteder og kulturelle attraktioner. Uden for Skagen findes nogle af Danmarks mest kendte seværdigheder, blandt andet Grenen, hvor de to have, Skagerrak og Kattegat, mødes, Råbjerg Mile og Den Tilsandede Kirke. Hvert år passeres Grenen af 110.000 skibe over 100 ton, og det er et forunderligt at se, når de store skibe på en lang række efter hinanden ude i horisonten.

En by fuld af liv

Skagen har meget at byde på, og der er noget for enhver smag. I centrum finder du en bred vifte af shopping-muligheder med mange specialbutikker samt mange hyggelige spisesteder. På havnen kan du nyde et udsøgt skaldyrsfad på en restaurant i de kendte røde fiskepakhuse. Trænger du til at komme ud af byen, finder du i området lækre badestrande og noget af Danmarks smukkeste natur.

Havn

Havn i international klasse

Skagen Havn er en aktiv erhvervshavn med en unik placering ved af verdens mest befærdede stræder og har – måske på grund af den optimale beliggenhed i forhold til fiskepladserne i Nordsøen, Skagerrak og Kattegat – status som Danmarks største fiskerihavn. På havnen modtages desuden nogle af verdens største krydstogtskibe samt lystsejlere, der gæster den helårsåbne lystbådehavn.

Museer

Museer og seværdigheder

Skagen er fuld af museer og seværdigheder. På Skagens Museum kan du blandt andet se malerier, tegninger og skulpturer udført af de mange berømte kunstnere, der besøgte byen fra 1870-1930. Du kan også besøge Kystmuseet Skagen, der har udstillinger om fiskeri, redningsvæsen og søfart.

festival

Begivenheder året rundt

Du kan fx opleve Skagen Festival, Danmarks ældste musikfestival, Skagen Vandrefestival, Skagen Vinterbaderfestival, Skagen Fuglefestival, og Havfiskefestivalen. Også verdensballetten gæster Skagen og giver forestillinger i det fri med Den Tilsandede Kirke som kulisse.

natur

Naturreservat i verdensformat

Landskabet omkring Grenen er udlagt som naturreservat med adgang for alle. Her kan du gå på opdagelse og måske møde nogle af Skagens sæler på stranden. Strandfladen yderst på Grenen skifter udseende konstant, fx opstår der ofte lavvandede lagunesøer, som tiltrækker store flokke af vadefugle.