Frederikshavn som studieby

Frederikshavn, der lokalt kaldes ”Den lille storby”, ligger i landets 6. største turistkommune. Kommunen har godt 62.000 indbyggere og ikke mindre end 110 km kyststrækning. Frederikshavn Havn er blandt Danmarks 10 største havne og omfatter færgehavn, fragthavn og en alsidig serviceindustri og er en af Danmarks mest betydningsfulde erhvervshavne. Cirka 400 maritime virksomheder har valgt at placere sig i kommunen, der klimamæssigt slår på bæredygtighed og grøn omstilling.

By fuld af liv

En by fuld af liv

Det er ikke kun erhvervslivet, der blomstrer i byen. Når du har fri ligger der masser af gode oplevelser og venter. Frederikshavn har en af Danmarks længste gågader med et bredt udvalg af butikker, caféer og spisesteder samt biograf og svømmehal. Der er også gode muligheder for en drink og en aften ude, flere steder er der live-bands, der sørger for underholdningen og den gode stemning.

Bo billigt

Bo billigt i Frederikshavn

Hvis du ønsker at flytte til Frederikshavn kan du bo rigtig godt for få penge. Udvalget af lejeboliger er stort i byen, både mindre 1-værelses lejligheder og større lejligheder, rækkehuse og boligkomplekser. Der ligger også et kollegium tæt på skolen. En anden mulighed, som flere af vores studerende vælger, er at leje et større hus og bo sammen under studietiden. Mulighederne er mange i Frederikshavn.

tæt på store oplevelser

Tæt på store oplevelser

Infrastrukturen med bus, tog og færger samt beliggenhed med motorvej til lufthavn giver også gode muligheder for oplevelser uden for byen. Fra havnen kan du fx tage på sejltur til Hirsholmene, eller tage færgen direkte til Læsø, Oslo eller Gøteborg.

aktiv med foreninger

Aktiv med over 250 foreninger

I og omkring Frederikshavn findes et væld af aktiviteter og ting, du kan opleve. Der er bl.a. mere end 250 forskellige foreninger i kommunen, hvor du kan dyrke din sport eller interesse, lige fra fodbold, håndbold, ishockey til vandsport, e-sport, dans eller rollespil m.m.

unik natur

Unik natur fuld af oplevelser

Naturen i og omkring Frederikshavn er helt unik. Du kan tage på rundtur og se historiske monumenter, nyde dyrelivet i skovene, en badetur ved vandet, eller en tur på en af de mange gå-, vandre- og cykelruter. Du finder også Danmarks eneste palmestrand i Frederikshavn.