NYHED

MARTEC i Frederikshavn har, sammen med de to andre jyske maskinmesterskoler i Århus og Fredericia, modtaget en bevilling fra Styrelsen for Forskning og Uddannelse, som skal være med til at løfte digitale indsatser og fokus blandt undervisere og studerende.

Digitalisering på skoleskemaet hos de maritime uddannelser

Publiceret 06-03-2020

Med denne bevilling sætter de tre skoler sammen fokus på den digitale efteruddannelse af undervisere og lektorer. I en periode på to år vil skolerne i samarbejde udvikle, gennemføre og evaluere forskellige digitale efteruddannelsesforløb på tværs af hinanden. Når skolerne har givet forløbene grønt lys, vil de samme forløb blive gjort tilgængelige for andre institutioner og undervisere i resten af landet. Der lægges vægt på, at resultatet heraf, vil præsentere et bredt nuanceret udbud af efteruddannelse, som henvender sig til de mange forskellige behov for digital opkvalificering, forskellige undervisere har på mange forskellige uddannelser.

“MARTEC er glad for bevillingen og ser meget frem til at få udvidet de interne kompetencer i undervisergruppen som helt sikkert vil have afsmittende effekt på vore dimittender så de i højere grad bliver klædt på til det, virksomhederne efterspørger nu og ikke mindst i fremtiden,” siger Brian Thomsen, Vicedirektør på MARTEC.

Både Rektor på Århus Maskinmesterskole Anders Hanberg Sørensen og Rektor Torben Dahl på Fredericia Maskinmesterskole er meget enige i, at skolerne, med denne bevilling, nu kan sætte gang i det digitale løft, som aftagerne af dimittenderne efterspørger, ude i erhvervet. På den måde styrkes maskinmesterens position nationalt såvel som internationalt.

Ledelsen på de tre skoler ser meget frem til samarbejdet, og er meget enige om, at denne bevilling vil, udover at løfte den digitale indsats, også sætte et vigtigt fokus, på det fortsatte fantastiske samarbejde, som altid har været de jyske maskinmesterskoler imellem.

Fakta
MARTEC er et maritimt og polyteknisk uddannelsescenter som udbyder alle de maritime uddannelser i Danmark. Uddannelserne spænder fra grunduddannelser til videregående polytekniske og nautiske uddannelser. Institutionen udbyder den grundlæggende maritime uddannelse som skibsassistent, maritim student (HF-søfart), skibsmaskinist, maskinmester, sætte-, kyst- eller fiskerskipper og skibsføreruddannelserne. MARTEC administrerer Skoleskibet DANMARK og driver tillige en omfattende kursusvirksomhed med fokus på certifikatgivende kurser inden for det maritime, offshore og vindenergiområdet.

Mere information på www.martec.dk

Kontaktpersoner
Vicedirektør Brian Thomsen; tlf.: 9620 8888; e-mail: bth@martec.dk
Kommunikation- og marketingmedarbejder René R. Kæseler; tlf.: 3012 3358; e-mail: rek@martec.dk

KONTAKT INFO

MARTEC
Maritime and Polytechnic
University College
Hånbækvej 54
9900 Frederikshavn
Danmark

CVR-nr. 70771128
EAN-nr. 5798000023161

Tlf.: 96 20 88 88
Email: martec@martec.dk

STUDIEADMINISTRATION

Mandag    07:45 – 14:00
Tirsdag      07:45 – 14:00
Onsdag     07:45 – 14:00
Torsdag     07:45 – 14:00
Fredag      07:45 – 13:00

SOCIALE MEDIER

© MARTEC - Maritime and Polytechnic University College