mitMARTEC

Afsluttende emner (befaren skibsassistent) 20 uger

Hvis du har bestået "Indledende emner" og optjent 12 måneders effektiv sejltid kan du komme ind på "Afsluttende emner", hvor du videreuddanner dig til befaren skibsassistent. Som befaren skibsassistent kan du fx. arbejde på store handelsskibe, der sejler jorden rundt eller på skibsværfter. Jobmulighederne som befaren skibsassistent er gode og lønningerne er høje. 
På "Afsluttende emner" foregår al undervisningen på MARTEC Kragholmen, hvor du bor på Skolehjemmet, mens du læser. Her bygger du mere viden på din uddannelse med maskin- og ellære, maskinvedligehold, hydraulik, automation og køleanlæg, krankørsel, søsikkerhed, brug af redningsmidler, arbejdsmiljø, værkstedsskole og projektarbejde. 

 

Forskellen fra de indledende til de afsluttende emner er, at du nu selv skal være i stand til at vælge mellem de forskellige løsningsmuligheder til en given opgave og vurdere sikkerhedsaspekterne ved arbejdsopgaven. De afsluttende emner ender med en 3 ugers sammensat opgave, hvor du i samarbejde med dine medstuderende skal løse en given opgave af erhvervsmæssig karakter.

 

Når ’Afsluttende emner’ er bestået får du følgende certifikater:
- Certifikat som befaren skibsassistent jf. STCW
- Fuldgyldigt vagtholdsbevis, jf. STCW-konventionens reglement II/4,
- Duelighedsbevis i motorpasning og
- STCW A-VI/2-1 Proficiency in survival craft and rescue boats other than fast rescue boats

 

Adgangskrav til "Afsluttende emner"
- Bestået ‘Indledende emner’. 
- 12 måneders effektiv sejltid.
- Godkendt uddannelsesbog.
- Gyldigt sundhedsbevis.

 

Økonomi på "Afsluttende emner"
På "Afsluttende emner" får du ‘særlig uddannelsesstøtte’ mens du bor på skolehjemmet. Beløbet er ca. 578,68 kr. om dagen før skat. Egenbetaling for skoleopholdet er 925 kr. pr. uge, svarende til i alt 18.500 kr., der ugentligt trækkes af din uddannelsesstøtte. Skoleopholdet er inkl. kost og logi, lån af bøger, sikkerhedsmæssig forsvarlig beklædning/udrustning. Du har også fri adgang til WIFI samt vaskerum. Der er inkluderet et depositum på 2.000 kr. i prisen, som trækkes af de to første lønudbetalinger. 

 

Hvis du har gennemført grundkursus til skibsassistent før juli 2017 og skal på afslutningskursus, skal du finde ”Afslutningskursus Skibsassistenter før 2018” i menuen til venstre.