mitMARTEC

Vindmøllepersonale skal lære sikkerhed

Onsdag d. 28. maj 2014 blev snoren klippet til MARTECs nye træningsfaciliteter til uddannelse af personale, der arbejder med service og reparation af vindmøller.

  

.

 

Vindindustriens medarbejdere skal fremover sikkerhedsuddannes efter en fælles standard fastlagt af brancheorganisationen Global Wind Organization (GWO). MARTEC er netop blevet certificeret udbyder af GWO Basic Safety Training, som involverer højderedning, førstehjælp, brandbekæmpelse, manual handling og søsikkerhed.

 

De nye kurser er led i en voksende kursusforretning på MARTEC, med fokus på at uddanne og certificere personale der skal arbejde offshore, i henhold til industriens behov. Vindmølle-kurserne har stået på ønskesedlen i lang tid og for at leve op til kravene i sikkerhedsstandarden har MARTEC valgt at opføre en ny bygning til formålet, så træningen kan foregå året rundt, under sikre og komfortable forhold. Derudover har man lagt et stort arbejde i at etablere et nyt kvalitets- og vedligeholdelsessystem for at leve op til standardens krav. Også på MARTEC’s havneområder, er der foretaget en række tilpasninger, så man bl.a. kan øve sig i overgangen fra skib til vindmølleplatform.

 

For MARTEC’s direktør Pia Ankerstjerne, var det en god dag for MARTEC:

 

”Vi håber og tror, at certificeringen og vores investeringer i GWO bygningen, brandplads, kvalitetssystem og udvidelserne af vores havnefaciliteter kan være medvirkende til at understøtte fortsat vækst i den maritime branche. Vi kan nu levere de certifikater som efterspørges af den maritime industris medarbejdere og som er nødvendige for eksempel at kunne opholde sig offshore.”

 

Arbejdet med at blive certificeret GWO udbyder har været omfattende, men nu hænger certifikatet på væggen på Kragholmen 180 i Frederikshavn, fortæller leder af Kursusafdelingen på MARTEC, Kenneth Ørum Kirkegaard:

 

”Vi oplever at mange kunder, skal kunne arbejde i flere forskellige sektorer. Gennem lang tid har vores strategi derfor været at levere basis kurser inde for tre sammenhængende brancher: maritim, offshore og vind. Med tilføjelsen af GWO Basic Safety Training kan vi nu klæde vores kunder på, så de kan virke på tværs af brancherne, også på internationalt niveau.”

 

Kurserne kan allerede nu bookes - se alle vindkurserne her.