mitMARTEC

Toptunet værkstedsskole står klar til vinter-optag på maskinmesteruddannelsen

Nu kan gymnasiale ansøgere til maskinmesteruddannelsen igen starte på det indledende værkstedsskoleforløb i både januar og august måned. De nye faciliteter kan opleves, når MARTEC afholder åbent hus d. 4. november.

 

Ansøgere med gymnasial baggrund (STX, HTX, HHX, HF) har i de seneste år kun haft mulighed for at starte på den populære maskinmesteruddannelse i august måned. En omstrukturering af uddannelsesforløbet på værkstedsmodulet har dog gjort det muligt at efterkomme den stigende interesse for uddannelsen.

En større optimering og investering i afdelingen betyder, at ansøgere med en gymnasial eksamen kan komme i gang med deres uddannelse i januar 2015. Under processen er der investeret i gasanlæg og nye svejsemaskiner således at alle svejseværksteder fremstår med 19 identiske svejsekabiner. Skolen har samtidig fået doneret nyt udstyr til hydraulikundervisning fra Hydratech Industries i Vrå og til pumpe-undervisning fra DESMI i Nørresundby.

Direktør Pia Ankerstjerne, glæder sig til at byde de kommende studerende velkommen:

 

”Vi er glade for at kunne tilbyde de unge et værkstedskoleforløb, hvor der som altid er fokus på solid faglighed som basis for den videre teoretiske uddannelse. Det er afgørende for uddannelsen, at virksomhederne bakker op ved at stille både praktikpladser og udstyr til rådighed. Vi er meget taknemmelige for den hjælp vi modtager fra erhvervet. Kontakten mellem uddannelsen og industrien er altafgørende for at sikre uddannelsens relevans og dermed også for beskæftigelsesmulighederne bagefter.”

 

Den nye værkstedskole udnytter i højere grad, at MARTEC har mange kvadratmeter på flere adresser i Frederikshavn. Alle motorer til undervisningsbrug er nu samlet på Kragholmen, hvor der også indrettes et nyt og forbedret hydraulikværksted samt faciliteter til undervisning i køleteknik. Svejse- og drejeundervisning vil fortsat finde sted på Hånbækvej 54, hvor der til gengæld er blevet bedre plads til det afsluttende projektarbejde.

 

Ud over maskinmesteruddannelsen vil optimeringen også komme de øvrige studerende til gavn. Hvert år uddannes ca. 150 skibsassistenter på MARTEC herunder eleverne på HF Søfart og Skoleskibet DANMARK.

 

Der afholdes Åbent hus på MARTEC d. 4. november 2015 kl 18, hvor studerende viser rundt på skolen og fortæller om livet som studerende. Desuden afholdes oplæg omkring indhold og optagelse.