mitMARTEC

Maskinmesterstuderende og lokale virksomheder kom tættere på hinanden

Onsdag den 16. september var godt 30 maskinmesterstuderende fra MARTEC på virksomhedsbesøg og speed meetings med lokale virksomheder for at lære det lokale erhvervsliv at kende og måske at finde et match til deres praktikplads.

 

Hvilke spændende maritime virksomheder og karrieremuligheder ligger der i Frederikshavn kommune? Ikke mindst set i lyset af de to havneudvidelser i Skagen og Frederikshavn, der forventes at skabe endnu flere job i den maritime klynge og energisektoren. Det var fokus for gårsdagens virksomhedstur, som Erhvervshus Nord og MARTEC havde arrangeret for cirka 30 maskinmesterstuderende på 8. semester, der står overfor at skulle finde et praktiksted på deres 9. og afsluttende semester.

 

Erhvervshus Nord har tidligere arrangeret virksomhedsture for studerende fra Aalborg Universitet, men det er lige så vigtigt, at de maskinmesterstuderende kender til mulighederne i det lokale erhvervsliv med et af landets stærkeste maritime klynger:

 

- Vi ønsker at tiltrække og fastholde kvalificeret arbejdskraft til vores område ved blandt andet at bringe virksomheder og studerende tættere sammen. De maskinmesterstuderende kommer fra hele landet, og det er vigtigt, at de kender til de lokale virksomheder og deres karrieremuligheder her i Frederikshavn kommune, som rummer en af landets stærkeste maritime klynger, siger Niels Bay Christensen, erhvervsdirektør i Erhvervshus Nord.

 

Muligheder for match
Dagen startede med indlæg af Frederikshavn Havn om havneudvidelsen og havnens forretningsområder. Herefter var der indlæg ved Christina Ørskov om Orskov Yard A/S, som de studerende derefter fik en rundtur hos med besøg i tørdokken, gangsystemet under værftet og værkstederne. Turen gik derefter til en anden af byens store, maritime virksomheder MAN Diesel og Turbo SE på Niels Juels Vej. Dagens tredje virksomhedsbesøg var hos Norisol A/S på havnen.

 

Eftermiddagen sluttede af med speed meetings, hvor de studerende kunne møde: MAN Diesel & Turbo SE, Norisol A/S, Vestergaard Marine Service A/S, CH Marine Consult ApS, Victor A/S, Karstensens Skibsværft A/S, Orskov Yard A/S, TESS og Flådestationen.

 

- Søværnet råder ikke længere over maskinmesteruddannelsen, men der er stadig behov for kompetencen til den tekniske officersuddannelse. Vi er med i dag for at sikre synlighed omkring Søværnets behov samt tilbuddet om at supplere maskinmesteruddannelsen med en lederuddannelse på højt niveau, siger Morten Nielsen, orlogskaptajn på Flådestationen i Frederikshavn.

 

En af de MARTEC studerende, som deltog i turen, var Nichlas Amdisen:
- Det har været en utrolig spændende og lærerig dag med godt indhold fra start til slut, hvor der har været god mulighed for at få et indblik i, hvor mange spændende virksomheder der befinder sig i Frederikshavn. Forhåbentlig bliver der en gentagelse af denne måde at møde virksomheder for kommende elever.