mitMARTEC

MARTEC på Danish Maritime Days

MARTEC deltager i flere forskellige arrangementer i forbindelse med Danish Maritime Days, hvor den maritime sektor fra ind- og udland er inviteret til Danmark for at sætte fokus på Det Blå Danmarks styrker og vækstmuligheder i fremtiden.

 

Danish Maritime Days består af en lang række arrangementer rundt omkring i landet og af en maritim uilling, Danish Maritime Fair i Bella Centeret fra den 7 – 10. oktober 2014.

 

I København deltager MARTEC på den fælles nordjyske stand på Danish Maritime Fair og vil specielt præsentere vores offshore kursusudbud, det internationale maritime uddannelsessamarbejde med Brasilien, herunder planerne om Skoleskibet DANMARKs togt til Rio de Janeiro under de Olympiske lege i 2016 og det ny-etablerede Maritime Brancheudviklingscenter i Nordjylland (MBUC).

 

Den Danske Maritime Fond har støttet Blue Innovation Camp 2014, som løber af stablen parallelt med Danish Maritime Fair i Bella Centeret. Her deltager ca. 200 studerende fra de maritime uddannelsesinstitutioner, heraf 30 fra maskinmester-uddannelsen på MARTEC. De studerende skal lære at arbejde kreativt og udvikle løsninger på konkrete udfordringer fra erhvervslivet, noget de med deres polytekniske kompetencer, er særligt godt klædt på til.

 

I Esbjerg deltager MARTEC på konferencen ”Maritime offshore challenges in the North Sea” omkring branchens fremtidige udfordringer i Nordsøen. Her fortæller chefen for MARTEC’s kursusafdeling, Kenneth Ørum Kirkegaard, om forventninger til reguleringer og certificeringskrav, et område MARTEC har fokus på blandt andet gennem udbud af en lang række certifikatgivende kurser inden for offshore- vind, olie- og gas industrien.

 

Direktør på MARTEC, Pia Ankerstjerne, ser frem til en uge med nationalt fokus på det maritime:

 

”Danish Maritime Days giver en god mulighed for at sætte fokus på de mange vækstmuligheder i Det Blå Danmark og på de nye tiltag, vi som maritim uddannelsesinstitution sætter i værk for at imødekomme branchens behov både nationalt og internationalt. Vi ser frem til at møde virksomheder og samarbejdspartnere på messe i Bella Centeret, og inviterer alle interesserede til at besøge vores stand (021) i sal B0.”

 

Rektorkollegiet for de maritime uddannelser takker den Danske Maritime Fond for støtten til Blue Innovation Camp 2014.

 

Mere information

Danish Maritime Days: www.anishmaritimedays.com

Danish Maritime Fair: www.danishmaritimefair.dk

Blue Innovation Camp: bic2014.dk/

Maritimt Brancheudviklingsenter (MBUC): www.mbuc.dk