mitMARTEC

MARTEC opruster med ny kursusafdeling og nye faciliteter

Stigende efterspørgsel efter kurser får  MARTEC til at oprette en særskilt kursusafdeling og investere nye i indendørs faciliteter.

 

Foto IMG_4785

Klik på billedet for at hente stor udgave.

 

Investeringerne og den nye afdeling skal bl.a. imødekomme væksten i de populære offshore relaterede kurser og sikre et fortsat positivt samspil med skolens ordinære uddannelser til bl.a. maskinmester og skibsassistent. Den nye afdeling vil i første omgang kræve ansættelse af ca. fire medarbejdere og forventes i luften til august 2013.

 

Kurser året rundt med nye faciliteter

En af de ting MARTEC tidligere har manglet, er faciliteter der kan sikre gennemførelse af kurser året rundt. Derfor har MARTEC udbygget det i forvejen gode samarbejde med den lokale samarbejdspartner Sæby Svømmebad. Det betyder at man nu året rundt kan tilbyde søsikkerhedskurser og offshorekurser i indendørs, tempererede og sikre omgivelser.

 

MARTEC har igennem flere år haft en mindre kursusafdeling ved siden af sine uddannelsesaktiviteter. Denne har primært taget sig af efteruddannelseskurser inden for den maritime verden, hvor de nye investeringer retter sig mod det hastigt voksende marked for offshore sikkerhedskurser.

 

Allerede i 2011 investerede MARTEC i en såkaldt HUET attrap, som kan simulere helikopterstyrt til søs, og siden da har kursusaktiviteten løftet sig til et langt større niveau. Især kurset i Basic Offshore Safety har medført en mangedobling af kursusdagene på skolen, så der nu afvikles ca. 4000 kursusdage om året fordelt på omkring 24 kurser, hvoraf halvdelen udbydes i samarbejde med andre skoler og virksomheder.

 

Win-win situation for studerende og kursister

Netop branche-samarbejdet er alfa og omega for at sikre, at kvaliteten og kompetencerne er up to date og relevant for kursisterne, som i mange tilfælde er afhængige af kurserne i deres karriere. Samtidig sikres de studerende på skolen et forspring på kompetencer og certifikater, som de i mange tilfælde vil få brug for efter endt uddannelse.

 

”Det er vigtigt for MARTEC, at vi har en høj kvalitet på uddannelserne, således at dansk skibsfart stadig kan få leveret topkvalitets uddannede maskinmestre og skibsassistenter. En positiv sideeffekt af at den voksende kursusaktivitet på MARTEC er, at vi kan tilbyde en bredere grunduddannelse til de studerende. Med efterspørgslen på maskinmestre offshore er vi i bedre stand til at klæde studerende på til det markedet efterspørger.” uddyber lederen af kursusafdelingen, Kenneth Ørum Kirkegaard.

 

KONTAKT

Direktør Pia Ankerstjerne, pan@martec.nu, tlf. 9620 8888

Afdelingsleder, Kenneth Ørum Kirkegaard, kki@martec.nu, tlf. tlf. 9620 8888