mitMARTEC

OPITO_LOGO

 

OPITO er olie- og gasbranchens organ for sikring af kompetencer i sektoren, og varetager i den sammenhæng den omfattende certificering af alle kursusudbydere indenfor offshore området.

 

MARTEC’s offshore kurser er nu OPITO certificeret

Danske virksomheder inden for olie- og gasbranchen får nu lidt lettere adgang til markedet. Kurserne i offshore sikkerhed på det maritime og polytekniske uddannelsescenter MARTEC er netop blevet blåstemplet af OPITO, en verdensomspændende organisation for standardisering af færdigheder og kompetencer i olie og gas branchen. Offshore kursus certifikater udstedt af MARTEC kan fremover bruges i mange flere lande end tidligere.

 

Leder af kursusafdelingen, Kenneth Ø. Kirkegaard, forklarer:

Med et OPITO certificeret offshore kursus kan vores kursister efterfølgende opnå adgang til offshore platforme i en langt større del af verden end tidligere. Samtidigt bliver vores store kundegruppe af servicevirksomheder automatisk klædt på til at påtage sig opgaver i hele verden.

 

Offshore olie- og gasvirksomheder er ekstremt opmærksomme på arbejdsmiljø og sikkerhed. Derfor skal man som ny medarbejder altid gennemgå obligatorisk sikkerhedstræning og derudover også løbende gennemføre opfriskningskurser. Det er MARTEC’s klare mål, at vores kursusafdeling skal levere de certifikater og færdigheder, som efterspørges i industrien og vi arbejder konstant på at efterlevere nye branchekrav.

 

Direktør på MARTEC, Pia Ankerstjerne, tilføjer desuden:

Nordjylland har en styrkeposition inden for de maritime service erhverv. De nye offshore kurser vil sikre, at medarbejderne i regionen kan få de godkendelser, som kræves for at opnå ansættelse i såvel danske som internationale virksomheder. Trods afmatningen i oliebranchen er der fortsat service og vedligehold, som skal udføres, og derfor også mange potentielle jobs. MARTEC ønsker at underbygge og styrke den erhvervsøkonomiske vækst, som hele den maritime branche er en væsentlig bidragyder til – ikke mindst i Nordjylland.

 

En af de nordjyske virksomheder, som allerede har bestilt de første 5 kurser hos MARTEC, er Hydratech Industries, som er specialiseret i hydrauliske cylindre og andre komponenter til offshore sektoren. Hydratech har ca. 600 ansatte fordelt på afdelinger i Vrå, Silkeborg, USA, Kina og Indien.

 

Vice President og Head of Global Service, Per Troldtoft Hansen udtaler:

Det har helt åbenlyst stor betydning for Hydratech Industries, at MARTEC nu kan tilbyde OPITO-certificeret offshore sikkerhedstræning til vores medarbejdere her i Nordjylland. En lokal leverandør som MARTEC giver ikke bare lavere omkostninger og transporttid, men sikrer også et nært og godt samarbejde. Det er afgørende for udviklingen af Hydratech Industries forretning, at vores personale er opdaterede med globale kurser, da vores kunder kommer fra hele verden. Samtidig sikrer vi medarbejdernes arbejdsmiljø. 

 

Vejen til OPITO-certificeringen har været lang, og de første forberedelser startede allerede i 2012. MARTEC har igennem de seneste år professionaliseret og strømlinet kursusudbuddet, så det matcher branchens høje sikkerhedskrav. Det skal være let for virksomhederne at sikre at medarbejdere altid har de nødvendige certifikater og kompetencer til off-shore arbejde. 

 

Direktør Pia Ankerstjerne fastslår, at MARTEC har en klar strategi om at være med helt i front i forhold til offshore kompetenceopbygning og OPITO bringer MARTEC på niveau med de helt store internationale kursus udbydere. 

Sidste år blev MARTEC godkendt til at køre vindsektorens obligatoriske sikkerhedskurser efter den såkaldte GWO-standard, som fastlægges af den globale brancheorganisation Global Wind Organization.

 

MARTEC udbyder for indeværende følgende kurser efter OPITO-standarden:

-        BOSIET (Basic Offshore Safety Induction and Emergency Training)

-        FOET (Further offshore emergency training).

-        HUET (Helicopter Underwater Emergency Training)