mitMARTEC

Kapring afværget ved maritim filmfest

Der var dømt popcorn, sodavand og piratjagt, da omkring 330 studerende og undervisere fra det maritime og polytekniske uddannelsescenter MARTEC i Frederikshavn, var inviteret til gratis og eksklusiv for-premiere på Tom Hanks-filmen Captain Phillips onsdag d. 23. oktober 2013.

 

.

 

Selvom det måske lyder som opskriften på ballade, forløb aftenen efter forholdene fredeligt men i højt humør. På pletten var nemlig ”bevæbnede” maritime sikkerhedsvagter (de såkaldte MSO) fra firmaet Guardian GBS, som beskyttede gæsterne før og under forestillingen.

 

Efter en grundig kontrol ved indgangen og en kort introduktion til pirat-beskyttelse anno 2013 kunne gæsterne sætte sig i sæderne og nyde 203 minutters hæsblæsende action med et solidt dansk fingeraftryk i form af skibet Maersk Alabama. Filmen omhandler kapringen af skibet i 2009 ud for Somalias kyst og den amerikanske kaptajns bestræbelser på at redde besætningen og sig selv.

 

Samtlige uddannelsesretninger, hold og årgange på MARTEC var repræsenteret til den maritime filmfest, hvilket betød alt fra gymnasiale studerende på HF-Søfart, over skibsassistenter, skibsmaskinister og maskinmester-studerende. Oven i hatten deltog mange af skolens ansatte og ikke mindst 12 studiepraktikanter, som i disse dage er i praktik på maskinmester-uddannelsen i Frederikshavn.

 

Selvom det primære formål med arrangementet var hygge og samvær, illustrerede aftenen også bredden og spændvidden i MARTECs uddannelser og arbejdsområde - ikke mindst det gode samarbejde med mange relevante aktører i den maritime sektor, som fx Guardian GBS.