mitMARTEC

Gensynsglæde på MARTEC

Omkring 80 maskinmestre uddannet igennem et halvt århundrede. Masser af gode historier og spændende oplevelser. Gensyn med gamle lærere, elever og studiekammerater. Scenen var sat på MARTEC i Frederikshavn, hvor der fredag eftermiddag blev holdt gensynsdag for tidligere studerende på skolen.

 

 

 

Her i maj er det 45 år siden, at de første studerende startede på Frederikshavn Maskinmesterskole i 1968 i  nye bygninger på Hånbækvej 54 i Frederikshavn. Det halvrunde jubilæum ligger til grund for, at MARTEC gennemfører gensynsdag for første gang – og interessen har været overvældende. Omkring 80 tidligere studerende mødte op for at deltage i arrangementet, hvor der blandt andet blev vist rundt på skolen og kigget nærmere på Simulatorrum, Energi & Miljølaboratorium og andre  af de nye faciliteter på skolen til glæde for skolens studerende og kursister.

 

”Det er dejligt at møde tidligere studerende – hvoraf nogle var fra det første hold i 1968 - til vores gensynsdag. Og det virkede til at de tidligere studerende nød at at gense skolen,” fortæller Pia Ankerstjerne, direktør på MARTEC. ”Maskinmestre kommer jo vidt omkring i erhvervslivet - såvel til lands som til vands - og dagen i dag gav anledning til lidt  netværksdannelse, udveksling af  spændende historier og stemningen har i det hele taget været høj.”

 

I velkomsttalen lagde Pia Ankerstjerne vægt på at fremhæve det gode samarbejde med virksomheder omkring blandt andet praktikpladser til MARTEC’s bachelor-praktikanter. Sammen med den intensive undervisning er praktikforløbene med til at gøre de nyuddannede maskinmestre meget velegnede og eftertragtede i erhvervslivet.

 

Frederikshavn Maskinmesterskole blev til MARTEC
I 2001 har Maskinmesterskolen ændret navn til MARTEC (Maritime Training and Education Centre), da den blev fusioneret med Frederikshavn Søfartsskole. ”At skolen har fået nyt navn har dog ikke ændret skolens primære opgave - nemlig at uddanne maskinmestre og skibsmaskinister på et højt fagligt niveau,” fortæller uddannelseschef Brian Thomsen. ” I de senere år har vi desuden fået mere og mere fokus på  at udbyde  kurser inden for de tekniske og maritime fag, det giver en god synergi over til uddannelserne og styrker relationerne til industrien yderligere.”

 

Skolens aktiviteter kan følges på www.facebook.com/martecfrh og www.linkedin.com/company/martec-frederikshavn