mitMARTEC

Drømmejobbet i fokus på Karrieredag

MARTEC – Drømmejobbet i fokus på Karrieredag arrangeret i samarbejde med Maskinmesternes Forening

 

Hvor og hvordan finder man rigtige job efter studiet? Det spørgsmål var i fokus, da der torsdag blev afholdt karrieredag på MARTEC – det maritime og poytekniske uddannelsescenter i Nordjylland i samarbejde med Maskinmesterforeningen. Trods krisen, er der nemlig stadig efterspørgsel efter netop maskinmestre både i og udenfor Danmark.

     

Der Blev Tid Til At Diskutere Job Og Karriere Ca 70 Studerende Deltog I Karrieredagen Som Bød På Oplæg Og Udstilling Fra Potentielle Arbejdsgivere MAN Diesel Og Turbo Var Repræsenteret Og Stod Klar Til At Besvare Spørgsmål

 

Dagen bød på oplæg fra virksomheder, som ansætter maskinmestre, og som gjorde deres bedste for at give de ca. 70 fremmødte studerende et indtryk af hverdagen i netop deres branche. I pauserne var der mulighed for gå på opdagelse i en udstilling, hvor de deltagende virksomheder stod klar til at besvare spørgsmål og skabe kontakter.

 

Netop muligheden for at møde virksomhederne face-to-face er noget, der har værdi for MARTECs studerende, der til sommer alle sammen skal ud og begå sig på et jobmarked, der strækker sig langt ud over landegrænsen. 

Og netop de rigtige kontakter er noget, der for alvor kan bruges i jagten på job ifølge Chibli Haddad, 9. semester studerende på MARTEC og snart nyslået maskinmester:

 

- Jeg har f.eks. fået fornyet kontakten til en tidligere kollega i Wärtsila, som vil være en stor fordel i min kommende jobsøgning. Nu har jeg så mulighed for at kontrakte ham igen, efter at vi fik en snak her på karrieredagen.

For Chibli, som bl.a. taler flydende arabisk, var det også målet at blive klogere på en karriere på det internationale jobmarked:

 

- Jeg vil meget gerne have et job et sted i udlandet, og gerne noget der involverer samarbejde med de mellemøstlige markeder.  Jeg fik en snak med ALFA LAVAL, og nu har jeg fået en kontakt, som kan bringe mig videre. Derfor er den her slags arrangementer vigtige, i stedet for at man bare sidder derhjemme og skriver e-mails til virksomhederne.

 

Udover Karrieredage arrangerer MARTEC også selv en fast Erhvervsdag hver efterår, hvor virksomhederne får lejlighed til at præsentere sig for de kommende maskinmestre.