mitMARTEC

Danish Maritime Days 2015

MARTEC er med, når den internationale maritime branche mødes rundt omkring i landet ved ”Danish Maritime Days 2015” i denne uge.

 

MARTEC er involveret ved to forskellige arrangementer i anledning af den internationale maritime temauge, som løber af stablen over hele landet.

Ved arrangementet ”Workforce of the Future” mandag i Hirtshals, Skagen og Frederikshavn, blev omkring 300 unge folkeskoleelever præsenteret for karrieremulighederne i de maritime erhverv.

 

De unge blev blandt andet præsenteret for HF Søfart som udbydes i et samarbejde mellem Frederikshavn Gymnasium & HF Kursus, MARTEC og Skagen Skipperskole samt mulighederne for en maritim uddannelse til f.eks. maskinmester, maskinist eller skibsassistent på MARTEC. Arrangementerne var bygget op som en kombination af virksomhedsbesøg, oplæg fra lærlinge og oplæg fra de maritime uddannelsesinstitutioner.

 

I Aalborg afvikles den store internationale fiskeri- og vandteknologimesse ”Danfish / DanAqua” hvor hundredevis af virksomheder udstiller i Aalborg Kongres- og Kulturcenter. MARTEC er repræsenteret på Dansk Metals stand, hvor personale fra står klar til at rådgive om de mange kurser til personale inden for offshore, vindenergi og øvrige maritime sikkerhedskurser.

 

Som noget nyt er MARTEC blevet OPITO-certificeret og har dermed opnået global godkendelse til at udbyde sikkerhed kursus til offshore industrien. Det betyder at fagfolk, som har deres gang på platforme i hele verden, nu kan få deres kurser og genopfriskningskurser lokalt i Nordjylland.