mitMARTEC

400 unge til maritim brobygning

Opdatering: se billeder fra første arrangement 10/9 her.

 

Hundredevis af nysgerrige elever fra 10. klasser i hele Nordjylland besøger i de kommende uger Frederikshavn.  De skal opleve og lære, hvad den maritime branche kan tilbyde af uddannelser og jobs på egen krop via aktiviteter som rednings- og sikkerhedsøvelser, brandslukning, røgdykning, sejlads og besøg på MAN Diesel & Turbos træningscenter MAN Academy.

 

Den maritime industri er udpeget som et vækstområde både lokalt i Frederikshavn med en havneudvidelse på vej, regionalt i Nordjyllands maritime klynge og nationalt, hvor regeringens har vedtaget en blå vækstplan. For at skabe større bevidsthed om job og karrieremuligheder, skal de unge deltagere i maritim brobygning prøve kræfter med de forhold, som gør sig gældende i den maritime branche, bl.a. ansvaret for sikkerhed og beredskab om bord på skibe og inden for søværnet.

 

 De vil også få indsigt i, hvordan moderne skibe drives og vedligeholdes på MAN Diesel & Turbo. Og som noget helt særligt, deltager Søværnet ved det ene af arrangementerne med et patruljefartøj. Alt sammen for at åbne øjnene for en sektor med udfordringer og muligheder.

 

Målet er naturligvis at få endnu flere til at søge ind på de maritime uddannelser, herunder den lokale HF Søfart i Frederikshavn. En uddannelse som giver merit til maskinmester- og skibsføreruddannelserne samt en lang række andre muligheder.

 

Uddannelse til job
HF Søfart Frederikshavn er en 3-årige uddannelse som kombinerer en fuld HF-uddannelse med den maritime erhvervsuddannelse til skibsassistent. Fra sommeren 2014 udbydes desuden en række nye valglinjer indenfor bl.a. offshore, så uddannelsen i endnu højere grad er målrettet fremtidens job og karrieremuligheder. HF Søfart Frederikshavn er eneste sted i landet, som udbyder samtlige fire valglinjer. Samtidig kommer eleverne på et 12-ugers togt med Skoleskibet DANMARK, som led i uddannelsen.

 

Tid og sted

Arrangementerne foregår på Fiskerihavnsgade 32 (Pier 3) i Frederikshavn d. 10/9 og d. 17/9. Begge dage fra kl. 10-15. Deltagerne kommer fra 10.klassescentre i hele Nordjylland, bl.a. Aalborg, Aabybro og Aars samt naturligvis Frederikshavn.

Bag arrangementerne står MARTEC og Frederikshavn Gymnasium & HF som i fællesskab med Skagen Skipperskole udbyder HF Søfart Frederikshavn.

 

Samarbejdspartnere

Aktiviteterne tilbydes i samarbejde med Nordjysk Brand- og Redningsskole, MAN Diesel & Turbo/MAN Academy, Center for Sergent og Maritim Uddannelse (SMC), Søværnets Operative Kommando (SOK) og Forsvarets Personeltjeneste.

Arrangementet er støttet af Region Nordjylland som led i studiepraktik- og brobygningsaktiviteter.