mitMARTEC

MARTEC dimitterede 30 nye maskinmestre

30 nye maskinmestre har d. 15. januar 2015 afsluttet deres uddannelse fra det maritime og polytekniske uddannelsescenter MARTEC. De kan nu kalde sig professionsbachelorer i maskinteknisk ledelse og drift.

 

.

 

Mange af dimittenderne er allerede i gang med deres karriere som tekniske ledere inden for energisektoren, industrivirksomheder, offshore eller søfarten. Den lave dimittendledighed skyldes i høj grad uddannelsens stærke forbindelse til og relevans for erhvervet og at studiet afsluttes med et praktikophold ude i virksomhederne. Flere studerende finder således job i direkte forlængelse af deres praktik.

 

Maskinmestre er fortsat meget attraktive i industrien, hvilket talerækken afspejlede ved fejringen. Lars Skytte Jørgensen fra Alfa Laval i Aalborg opfordrede de unge til at udforske verden igennem deres kommende arbejde og understregede vigtigheden af det nære samarbejde mellem MARTEC og Alfa Laval. Alfa Laval i Aalborg beskæftiger i øjeblikket mere end 50 maskinmestre og bidrager desuden med praktikpladser under studiet.

 

Borgmester i Frederikshavn Kommune Birgit Hansen gratulerede de unge og understregede vigtigheden af kompetente og veluddannede medarbejdere for den fortsatte udvikling af den maritime industri i Nordjylland. Birgit Hansen understregede samtidig, at maskinmestre som faggruppe kan ride med på den grønne og blå bølge inden for teknologi, som skaber vækst i Danmark og ikke mindst i Nordjylland i disse år.

 

Ved arrangement blev der uddelt en række priser til elever, som har gjort sig positivt bemærket under uddannelsen:

 

Mark Rødkær modtog flidspræmie fra Mærsk. Dan Konnerup modtog flidspræmie fra foreningen Søfartens Fremme. Richard Valentin Blichfeldt Sørensen og Said Elham Hamidi Andersen modtog begge en gave fra Maskinmestrenes Forening for en god indsats. Technial Yacht Solutions tildelte bedste elev på søfartslinjen en pris, som tilfaldt Lars Hahn. Sidst men ikke mindst tildelte MARTEC Maskinmesterklub en pris fra underviserne på uddannelsen, som tilfaldt Troels Poulsen.