UDDANNELSER

NYHED

Carsten Følbæk (tv) sammen med MARTECs bestyrelsesformand Valter Merrild-Hansen ved overdragelse af båden.

Carsten Følbæk giver tilbage til den maritime branche

Publiceret 30-09-2019

Skyerne hængte tungt over Jylland mens morgen trafikken sneglede sig afsted på vejen til Sjælland. Bestyrelsesformand Valter Merrild-Hansen og Uddannelseschef Kenneth Kirkegaard fra MARTEC, ankom endelig til Vedbæk havn lige da skyerne trak væk, og solen brød igennem, så man tydeligt kunne se en smuk båd hængende i kranen på beddingspladsen. Tidligere Senior Vice President Carsten Følbæk, A.P.Møller, stod og betragtede båden, som netop var blevet bundspulet, og han var klar til officielt at overdrage båden til MARTEC – bådens nye heldige ejer.

Carsten Følbæk valgte at donere sin båd til MARTEC, så den i fremtiden kan anvendes til ”uddannelse og glæde for fremtidige søfarende i den danske handelsflåde”. Carsten Følbæk har renoveret og draget omsorg for den smukke båd ”High Spirit” efter alle kunstens regler og besluttede sig for at give båden til MARTECs studerende, så fremtidens søfolk kan få glæde af den i forbindelse med deres uddannelse.

“Det er en utrolig smuk og gavmild gestus på denne måde at give tilbage til den branche, som Carsten Følbæk i så mange år har været en del af. Vi er meget taknemmelig for den fantastisk flotte donation,” siger direktør for MARTEC, Pia Ankerstjerne

Bestyrelsesformand Valter Merrild-Hansen og uddannelseschef Kenneth Ørum Kirkegaard havde taget turen til Vedbæk for officielt at få overdraget båden, og for at få en grunding gennemgang af båden. Efter besigtigelse af skruer, ror og bunden af skibet, blev High Spirits igen lagt på vandet, og de tre søfolk kunne træde om bord på MARTECs nyeste fartøj. Stille og roligt sejlede båden og dens besætning tilbage til havnepladsen, hvor den officielle del af overdragelsen fandt sted.

Det elementære håndværk
Ved overdragelsen blev det aftalt at High Spirit naturligvis skulle sejles til Frederikshavn, med deltagelse af MARTEC studerende, helt i overensstemmelse med ånden i donationen.
Derfor var det 2 studerende fra MARTEC der, sammen med ansatte fra MARTEC, hjembragte High Spirit, den sidste weekend i august. Hjemturen bød på fantastisk sensommervejr og en blæsende nat med høj søgang, så både High Spirit og besætningens sødygtighed blev afprøvet – heldigvis med tilfredsstillende resultat for båd og besætning.

De studerende var Max Hansen og René Karl Lyberth som begge går på Den Grundlæggende Maritime Uddannelses afsluttende emner på MARTEC. I fællesskab sejlede de båden fra Vedbæk til Frederikshavn, og ruteplanlægningen blev gjort på gode gamle papirkort. Det blev nemlig også aftalt ved overdragelsen, at det elementære håndværk og sømandskab skal holdes i hævd, inden man kan kaste sig over de elektroniske hjælpemidler, som anvendes i uddannelsen, og som også er installeret i High Spirit.

MARTEC ser frem til at kunne anvende båden, både som et undervisningsmiddel i dagligdagen, men også til rekreative tiltag for alle de studerende der vælger en maritim uddannelse i Frederikshavn hvor de bor på skolehjemmet.

“High Spirit kan understøtte rigtig mange fag i den Grundlæggende Maritime Uddannelse. Vi er utroligt glade for at Carsten Følbæk har kigget vores vej, og det har været en kæmpe fornøjelse at samarbejde med Carsten om overdragelsen,” udtaler Uddannelseschef Kenneth Ørum Kirkegaard, som selv er navigatør, og som på turen fra Vedbæk til Frederikshavn, fungerede som ansvarlig skibsfører.

Fakta
MARTEC er et maritimt og polyteknisk uddannelsescenter som udbyder alle de maritime uddannelser i Danmark. Uddannelserne spænder fra grunduddannelser til videregående polytekniske og nautiske uddannelser. Institutionen udbyder den grundlæggende maritime uddannelse som skibsassistent, maritim student (HF-søfart), skibsmaskinist, maskinmester, sætte-, kyst- eller fiskerskipper og skibsføreruddannelserne. MARTEC administrerer Skoleskibet DANMARK og driver tillige en omfattende kursusvirksomhed med fokus på certifikatgivende kurser inden for det maritime, offshore og vindenergiområdet.

Kontaktpersoner
Direktør Pia Ankerstjerne; tlf.: 9620 8888; e-mail: pan@martec.dk
Kommunikations- og marketingmedarbejder René Kæseler; tlf.: 3012 3358; e-mail: rek@martec.dk

KONTAKT INFO

MARTEC
Maritime and Polytechnic
University College
Hånbækvej 54
9900 Frederikshavn
Danmark

CVR-nr. 70771128
EAN-nr. 5798000023161

Tlf.: 96 20 88 88
Email: martec@martec.dk

STUDIEADMINISTRATION

Mandag    07:45 – 14:00
Tirsdag      07:45 – 14:00
Onsdag     07:45 – 14:00
Torsdag     07:45 – 14:00
Fredag      07:45 – 13:00

SOCIALE MEDIER

© MARTEC - Maritime and Polytechnic University College