I dag var flaget hejst hos MARTEC og multisalen fyldt op, da 46 nye maskinmestre skulle sendes godt afsted og ud i ”den virkelige verden”. Repræsentanter fra erhvervslivet, undervisere med flere ønskede dimittenderne og deres familie tillykke og gav dem gode råd med på vejen.

46 nye maskinmestre dimitterer fra MARTEC

Publiceret 24-06-2021

Talerrækken bestod af 2 tidligere maskinmesterstuderende fra MARTEC, Morten Brandborg som i dag er direktør hos Wärtsila, René Thorhauge, som er COO hos VMS Group og MARTECs direktør Pia Ankerstjerne. Dimittenderne fik mange gode råd med på vejen:

Bliv ved med at lære nyt, så får I et tilfredsstillende og inspirerende arbejdsliv. Se verden, udnyt at I har fået en uddannelse, som I kan bruge internationalt. Det er givende at lære at arbejde i lande med andre skikke og kulturer, og netop evnen til at samarbejde er det mest fremtrædende krav til maskinmestre. Men husk at komme hjem til Nordjylland igen, vi har hårdt brug for jer og har masser af spændende jobs at tilbyde.

Der blev både talt om ”maskinverdensmestre” og ”superheltekræfter” og understreget, at der er hårdt brug for begge dele i arbejdet med grøn omstilling.

Som flere af talerne ikke var blege for at understrege for dimittenderne, så kommer de ud til en verden, som i stor omfang har brug for deres ekspertiser. Med eksamensbeviset i lommen melder dimittenderne sig dermed ind i én af Danmarks mest eftertragtede professioner, bestående af omkring 8000 maskinmestre. En profession der i mange år har haft næsten fuld beskæftigelse på grund af uddannelsens store bredde og anvendelighed i forskellige brancher. Det illustreres godt af et citat fra direktør Morten Brandborgs tale, som blev sagt med et glimt i øjet:

”Nogle af mine tidligere medstuderende arbejder på hospitaler og går i hvide kitler. Nogle arbejder i maskinrummet og går i kedeldragt, andre arbejder som sælgere og konsulenter og går i skjorte og slips. Og så er der nogle der arbejder i ingeniørfirmaer og går med tennissokker i sandalerne.”

Maskinmesteruddannelsen hos MARTEC er på top 10-listen over uddannelser med lavest dimittendledighed. Også i år har mange af dimittenderne job inden dimissionen.

Præmier
Der blev uddelt en række priser til dimittender, som i studietiden har gjort sig ekstra positivt bemærket, fagligt såvel som socialt.

  • Rederiet A. P. Møllers præmie gik til Martin Larsen. Gaven gives til en studerende, som lever op til kravene fra MÆRSK om flid, omgængelig og opmærksom. Martin har desuden opnået et snit på 11,1.
  • Formand Lars Hansen fra Maskinmestrenes Forening uddelte gaver til to studerende:
    Katja Vous Eriksen som har været meget aktiv på MARTEC i sin fritid, blandt andet som skolehjemsvagt hvor hun har været en god rollemodel for de unge piger på Maritim Student.
    Niels Mosegaard Bentzon som blandt andet har været aktiv som ambassadør for uddannelsen repræsenteret uddannelsen på messer og lignende.
  • Uddannelseschef hos Danske Rederier, Anne Panknin uddelte præmie til Daniel Christian Hansen, som har været en dygtig og flittig studerende på MARTEC. Daniel har en baggrund som elektriker, men er blevet tiltrukket af livet til søs efter endt uddannelse.
  • Bo Kjærsgaard uddelte på vegne af Borgmester Birgit Hansen den traditionsrige kogebog til Mads Hviid Larsen, med begrundelsen: Mads har været en dygtig og flittig studerende, der har været meget aktiv på MARTEC også i fritiden. Mads har blandt andet været Skolehjemsvagt på Kragholmen. Mads startede på MARTEC som befaren skibsassistent.
  • Formand for MARTEC Maskinmesterklub, Arly Nielsen, uddelte pengegave til Thomas Tommerup Pedersen. Thomas startede på MARTEC som skibsmaskinist, efter et ½ år på havet kom Thomas tilbage, og startede på maskinmesteruddannelsen.

Bedste værkstedskoleprojekt
Prisen på 5.000 kr. or bedste projekt på værkstedsskolen blev uddelt af  Formand for Maritime Network Frederikshavn og direktør for Orskov Yard, Christina Ørskov, til Thomas Simonsen, Josephine Olesen, Sebastian Vejby og Magnus Rasmussen.

Årets vinderprojekt er en ”boltesmører.” Der blev taget udgangspunkt i en case fra en virksomhed, hvor en sædvanligvis særdeles langsommelig og tidskrævende opgave blev automatiseret og effektiviseret. Rapporten samt den tekniske dokumentation var forbilledligt udført til karakteren 12.

Værkstedsskoleprojektet udarbejdes i forbindelse med det maskintekniske forløb, som alle med en studenterbaggrund skal gennemføre i uddannelsens begyndelse.

Her er de 46 nye maskinmestre
Følgende modtog deres bevis fra MARTEC som maskinmester for at have gennemført professionsbacheloruddannelsen i maritim og maskinteknisk ledelse og drift (Bachelor of Technology Management and Marine Engineering)

Frederik Mølholt Andersen
Lasse Sode Andersen
Rene Strandgaard Arnum
Niels Mosegaard Bentzon
Claus Ledet Birkbak
Nico Grønkjær Bruun
Dennis Christensen
Rune Schaadt Dahl Christensen
Katja Vous Eriksen
Daniel Christian Hansen
Jakob Haugaard
Christian Hede Hyldig
Jeppe Isaksen
Daniel Agerholm Jensen
Daniel Kolding Jensen
Jesper Jensen
Rasmus Johansen
Martin Kusk Jæger
Anders Tellefsen Karlsfort
Mathias Vinter Knudsen
Johannes Kronegh Larsen
Mads Hviid Larsen
Martin Larsen
Lasse Julius Lund
Martin Kouhestani Lykholt
Thomas Fjorbak Mikkelsen
Nicolai Mølborg
Jonas Kirstein Møller
Simon Nedergaard
Jacob Vinde Nielsen
Axel Løndal Njah
Kasper Ruby Olesen
Kim Pedersen
Thomas Tommerup Pedersen
Sune Pløger
Miklas Emil Preus
Mikkel Roslev
Kim Schmidt-Elgaard
Rasmus Klarborg Schrøder
Peter Sigsgaard
Rasmus Svendsen
Jens Peter Bæk Thomsen
Frederik Marinus Stahlbaum Thychosen
Daniel Winther
Lars Kammersgård Zenas
Søren Ugilt Østergaard

 

KONTAKT INFO

MARTEC
Maritime and Polytechnic
University College
Hånbækvej 54
9900 Frederikshavn
Danmark

CVR-nr. 70771128
EAN-nr. 5798000023161

STUDIEADMINISTRATION

Mandag    07:45 – 14:00
Tirsdag      07:45 – 14:00
Onsdag     07:45 – 14:00
Torsdag     07:45 – 14:00
Fredag      07:45 – 13:00

SOCIALE MEDIER

© MARTEC - Maritime and Polytechnic University College