NYHED

Det er med stor glæde, at vi byder Jens Ditlev Lauritzen velkommen i MARTECs bestyrelse. 

Jens Ditlev Lauritzen indtræder i MARTECs bestyrelse

Publiceret 01-12-2020

Efter mange år som bestyrelsesformand trådte tidligere skibsfører og skibsreder, Valter Merrild-Hansen, i foråret tilbage som formand for bestyrelsen på MARTEC, og det har været vigtigt for MARTECs bestyrelse, at finde en erstatning med kompetence, erfaring og indsigt i både søfart og rederidrift, som færdes hjemmevant i det Blå Danmark.

Jens Ditlev Lauritzen begrunder blandt andet sin indtræden med et ønske om, at være en del af det Blå Danmarks uddannelse- og forskningsudvikling som står foran store og spændende udfordringer.

Jens Ditlev Lauritzen kommer med en solid baggrund inden for søfart, og påbegyndte sin uddannelse som assistent i Lauritzen Peninsular Reefers. Han er ligeledes uddannet på Kogtved Søfartsskole, og har international erfaring som befragter i både London og New York ud over København.

I 1997 indtrådte Jens Ditlev Lauritzen i Lauritzen Fondens bestyrelse, og i 1998 som direktør for Lauritzen Bulker frem til 2009.

Siden 2009 har Jens Ditlev Lauritzen varetaget formandsposten i Lauritzen Fondens bestyrelse. Ud over bestyrelsesposten på MARTEC er han formand for Fødevarebanken, Formand for Rederklubben under Danmarks Rederiforening, Formand for Klampenborg Galopselskab og bestyrelsesmedlem i Dansk Galop Forening.

På vegne af MARTECs Bestyrelse
Konstitueret formand, Kim Sørensen

Fakta
MARTEC er et maritimt og polyteknisk uddannelsescenter som udbyder alle de maritime uddannelser i Danmark. Uddannelserne spænder fra grunduddannelser til videregående polytekniske og nautiske uddannelser. Institutionen udbyder den grundlæggende maritime uddannelse som skibsassistent, maritim student (HF-søfart), skibsmaskinist, sætte-, kyst- eller fiskerskipper og skibsfører samt professionsuddannelserne som skibsfører og maskinmester. MARTEC administrerer Skoleskibet DANMARK og driver tillige en omfattende kursusvirksomhed med fokus på certifikatgivende kurser inden for det maritime, offshore og vindenergiområdet. Mere information på www.martec.dk