SKOLESKIBET

Skoleskibet DANMARK indstiller togt 107 – og aflyser deltagelse i de Olympiske lege i Tokyo i 2020

Publiceret 15-03-2020

Det er desværre nødvendigt at indstille togt 107 – og aflyse deltagelse i de Olympiske Lege i Tokyo 2020.

Dette betyder at:
– Skibet sætter kurs mod Frederikshavn
– Elever afmønstrer og sendes hjem
– Uddannelsen af elever på togt 107 genoptages når det igen bliver muligt
– Det Olympiske togt (togt 108) sættes bero og en ny sejlplan etableres
– Togtplaner for de næstkommende togter revurderes

Beslutningen er truffet med baggrund i et forsigtighedsprincip og ud fra en uforudsigelighed om den fremtidige udvikling ift. corona-udbredelse og forskellige landes reaktioner herpå.
Det er derfor besluttet, at skibet ikke kan fortsætte som oprindeligt planlagt til Caribien, via Gran Canaria. Det vurderes ikke realistisk at omlægge togtet til andre destinationer.

Eleverne ombord på togt 107 er i gang med den grundlæggende maritime uddannelse som ubefaren skibsassistent, hvor en del af uddannelsen ekstraordinært foregår ombord på Skoleskibet DANMARK pga. det efterfølgende OL togt. Hensigten var at sejle skibet til Caribien, hvorefter næste hold elever (togt 108) skulle sejle skibet videre til De Olympiske Lege i Tokyo. I den nuværende situation vurderes det ikke længere muligt at få logistikken til at hænge sammen og OL toget kan således desværre heller ikke gennemføres som oprindeligt planlagt.

Fakta
MARTEC er et maritimt og polyteknisk uddannelsescenter som udbyder alle de maritime uddannelser i Danmark. Uddannelserne spænder fra grunduddannelser til videregående polytekniske og nautiske professionsbachelor uddannelser. Institutionen udbyder den grundlæggende maritime uddannelse som skibsassistent, maritim student (HF-søfart), skibsmaskinist, maskinmester, sætte-, kyst- eller fiskerskipper og skibsføreruddannelserne. MARTEC administrerer Skoleskibet DANMARK og driver tillige en omfattende kursusvirksomhed med fokus på certifikatgivende kurser inden for det maritime, offshore og vindenergiområdet.

Mere information på www.martec.dk

Kontaktpersoner
Direktør Pia Ankerstjerne; tlf.: 9620 8888; e-mail: pan@martec.dk