NYHED

Talent, flid og hårdt arbejde blev torsdag hædret på MARTEC. De nye dimittender fik bevis på, at de nu har gennemført deres professionsbacheloruddannelse i maritim og maskinteknisk ledelse og drift eller i folkemunde ”Maskinmester.” Dimittenderne kommer ud til et arbejdsmarked som efterspørger efter deres egenskaber, med dertilhørende gode jobmuligheder og god løn.

40 nye maskinmestre dimitterer fra MARTEC

Publiceret 27-06-2019

Maskinmestre er kendt for deres store faglige bredde, som anvendes i mange forskellige brancher, både til lands og til vands. Dimittenderne er nogle af de mest eftertragtede i dansk industri og søfart, hvilket blandt andet viser sig ved, at der er fuld beskæftigelse over hele landet. Blandt andet derfor har de nye dimittender høje forventninger og høj selvtillid, når de sendes videre ud i verden fra MARTEC i dag. Dette er fremtidens tekniske ledere at det maritime og tekniske erhverv.

”De nye maskinmestre har god grund til at have høje forventninger og høj selvtillid. De har arbejdet benhårdt igennem hele studietiden og de er konstant blevet udfordret – både teoretisk og praktisk. Det mere end et fuldtidsjob at blive uddannet til Maskinmester og nu skal de ud og gøre brug af de færdigheder de har fået her på MARTEC. Vi ved at vores dimittender gør det godt derude. Og det gør de blandt andet på baggrund af et store engagement fra virksomheder rundt i hele landet, som bidrage til de studerendes projekter, tager de studerende i praktik og som i det hele taget bidrager aktivt til uddannelsens udvikling,” siger Pia Ankerstjerne, Direktør på MARTEC.

Mads Bang, CTO hos Blue World Technologies, sendte dimittenderne afsted med disse ord:

”Mange døre er åbne for jer nu. I skal blot vælge hvilken I vil gå ind af. Men husk at I skal vælge efter jeres egne værdisæt. Tænk jer om. Brug både hjerne og hjerte, når I skal vælge i hvilken retning I vil tage jeres karriere. 90% handler om hårdt arbejde – 10% om held. Og bliv ved med at lære!”

Rasmus Bang Ingvartsen er uddannet maskinmester og dimitterede I 2009 fra MARTEC. I dag er han Head of Serial Test & Assembly hos MAN Energy Solutions, og havde følgende ord til de nye maskinmestre:

”For 10 år siden, da jeg dimitterede fra MARTEC var vi 12 dimittender – i dag sidder I 40 mand. Erhvervet kender jeres potentiale, det kan ses og det kan mærkes. Udnyt at I er eftertragtede. Ikke kun i Danmark, men i hele verden er maskinmestrene kendte, for at kunne deres kram.”

Præmier
Borgmester Birgit Hansen uddelte den traditionsrige kogebog, til en studerende som har gjort sig positivt bemærket gennem sin studietid. Modtageren blev Tupârna Petersen Sørensen med begrundelsen, at hun altid er smilende og imødekommende, samt gennem årene har vist sig som en god og målrettet studerende. Tupârna er bosiddende i Frederikshavn, og en ud af verdens første to grønlandske kvindelige maskinmestre nogensinde uddannede – begge fra MARTEC denne sommer.

Derudover overrakte Uddannelsesleder Jan Jacobsen en række priser til dimittender, som har gjort sig positivt bemærket både fagligt og socialt. Rederiet A. P. Møllers præmie, det traditionsrige ur, gik til Mads Guldbæk Bay Liljendal for hans opførsel, flid, ordenssans og forhold til studiekammeraterne.

Danske Rederiers pris gik til Søren Vittrup Nielsen, for at være en vellidt og flittig studerende.

Bestyrelsesmedlem hos Maskinmestrenes Forening, Kim Rasmussen, uddelte præmier til Naja Fleischer Nissen og Lasse Faldborg Jørgensen for at have gjort et positivt indtryk gennem deres studietid.

Arly Nielsen fra MARTEC Maskinmesterklub uddelte pengegave til Kristoffer Skov Pinholt.

Mads Bang fra Blue World Technologies overrakte, i forbindelse med hans tale, et ur til Mikkel Klank Christensen, som en forbilledlig formidler af virksomhedens eget værdisæt.

Underviser Peter Trudslev uddelte priser på vegne af Maskinmesterforeningens lokalafdeling i Aalborg til Stefan Niss Mathiasen og Asbjørn Østergaard Serup, for deres sociale væsen på studiet.

Martime Network Frederikshavn – pris for bedste projekt på Maskinteknisk afdeling
Projektet udarbejdes i forbindelse med det maskintekniske forløb, som alle med en studentereksamen skal gennemføre, i uddannelsens begyndelse. Prisen på 5.000 kr. blev uddelt af Christina Ørskov, CEO Orskov Yard A/S og formand for Maritime Network Frederikshavns bestyrelse, og gik velfortjent til Kim Egon Kodrup Larsen, Mathias Frank Vetter og Andreas Guldbæk Pedersen.

De studerende har lavet en plastgranulator-/sorteringsmaskine. Projektet er valgt ud fra de tanker der har lagt bag behovet for en sådan maskine. Herudover også hvordan gruppen har løst sorteringen af forskellige former for plasttyper i forhold til densitet og farve.

Vejleder for gruppen, Martin Tesche Sørensen, udtaler:

”Det er fantastisk at se, hvordan vores studerende tænker stort og grønt i det her tilfælde. Projektet er veludført, og der er virkelig tænkt over et samfundsmæssigt miljøproblem, som vi ser over hele verden. Projektet er bakket op af en god rapport, som også gav tanker og ideer til, hvorledes projektet kunne videreudvikles.”
Alle fire studerende er klar til at starte på uddannelsens teoretiske del i januar 2020.

Her er de nye maskinmestre
Følgende modtog deres bevis fra MARTEC som maskinmester, for at have gennemført professionsbacheloruddannelsen i maritim og maskinteknisk ledelse og drift (Bachelor of Technology Management and Marine Engineering

Frederik Lissner Ebdrup
Dan Kristian Thygesen
Naja Fleischer Nissen
Jeppe Holmgaard Frandsen
Rune Jakobsen
Anders Bak
Lasse Faldborg Jørgensen
Tupârna Petersen Sørensen
Mike Luu
Stefan Niss Mathiasen
Samuel Christiansen
Kristoffer Skov Pinholt
Philip Søndergaard Andreasen
Kristoffer Hvisthule
Jesper Martin Jensen
Gerjen Maribo van Drogen
Alexander Juhl Nielsen
Michael Brix Guldbæk
Asbjørn Østergaard Serup
Mads Guldbæk Bay Liljendal
Nick Juul Pedersen
Nicolai Kærsgaard Jørgensen
Erik Anger
Steffen Østergaard Mogensen
Mikkel Klank Christensen
Mathias Wiborg Drachmann
Johan Neist Jørgensen
Danni Kornum Mortensen
Henrik Bjerre Munk
Søren Vittrup Nielsen
Mark Kjær
Hans Christian Frost
Mads Arild Dam Kristensen
Rasmus Dahl Knudsen
Martin Hedegaard Bælum
Christian Udholm Hansen
Jesper Machon Poulsen
Søren Guedes da Costa Mørch
Christian Munk Thomsen
Peter Skovbak Høyer

Fakta
MARTEC er et maritimt og polyteknisk uddannelsescenter som udbyder alle de maritime uddannelser i Danmark. Uddannelserne spænder fra grunduddannelser til videregående polytekniske og nautiske uddannelser. Institutionen udbyder skibsassistent, HF-søfart, skibsmaskinist, maskinmester, sætte-, kyst eller fiskerskipper, styrmand og skibsfører uddannelserne. MARTEC administrerer også Skoleskibet DANMARK og driver en omfattende kursusvirksomhed med fokus på certifikatgivende kurser inden for det maritime, offshore og vindenergiområdet.

MARTEC dækker det meste af Nordjylland. Med lokationer i Frederikshavn, Sæby, Skagen og en ny maskinteknisk afdeling, der i sommeren 2019 er klar til at tage imod de første maskinmesterstuderende, i Aalborg, er MARTEC blevet et attraktivt valg, også for studerende der kommer syd for Limfjorden.

Mere information på www.martec.dk

Kontaktpersoner
Direktør Pia Ankerstjerne; tlf.: 9620 8888; e-mail: pan@martec.dk
Kommunikations- og marketingmedarbejder René Kæseler; tlf.: 3012 3358; e-mail: rek@martec.dk